Niške vesti

Razmena studenata BEST-a

Best Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Niš po drugi put organizuje kulturnu razmenu, ovog puta između Niša, grčke Hanije i Upsale iz Švedske. Prvi deo ovogodišnje kulturne razmene održaće se u Nišu od 21. do 28. februara, gde će studenti iz Grčke i Švedske imati priliku da posete i upoznaju Niš.

– Članovi lokalne grupe BEST Niš će se pobrinuti da studentima iz Grčke i Švedske na najbolji mogući način predstave Niš, Srbiju, naše običaje i kulturu. U okviru kulturne razmene biće organizovane razne socijalne aktivnosti, kao što su posete muzejima, kulturno-istorijskim spomenicima i ostalim objektima koji su bitan deo kulturnog značaja Niša i Srbije – rekli su u Udruženju BEST Niš.

Takođe, biće organizovane i jednodnevne posete drugim gradovima u Srbiji, gde će gosti biti u prilici da posete tamošnje muzeje i istorijske znamenitosti. Takođe, studenti će biti u prilici da učestvuju na inženjerskom takmičenju i posete festival nauke gde će moći da vide eksperimente i naučna dostignuća u fizici, hemiji, biologiji, matematici, fizičkoj hemiji, ekologiji i zdravoj ishrani.

Tokom maja biće organizovana kulturna razmena u Haniji, a septembra u Upsali, kada će studenti iz Niša imati priliku da
posete te gradove.

Prva kulturna razmena je organizovana pre dve godine, između Beča i Niša. Jedan od osnovnih ciljeva BEST-a je razvijanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa, promovisanje kulture i razmena znanja između studenata svih evropskih zemalja.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...