Niške vesti

Prvi rođendan bioskopa “Vilin Grad“

vg2Niški bioskop „Vilin Grad“ će 18. aprila proslaviti prvi rođendan, uz slogan „Sve u pola cene“, kada će sve filmske i bioskopske poslastice (osim premijere filma „S/Kidanje“ i menija), biti snižene za 50 posto.

Tog dana u 20:30 časova će se premijerno prikazati film „S/Kidanje“ kojoj će prisustvovati autorska ekipa – glumci Nikola Rakočević, Dragana Dabović, Marko Janketić i reditelj i scenarista filma Kosta Đorđević.

U susret rođendanu, bioskop „Vilin Grad“ svim vernim posetiocima poklanja kupone za besplatne kokice, koji se od 12. aprila mogu preuzeti na fejsbuk fan stranici bioskopa „Vilin Grad“. Na zidu stranice do 18. marta mogu se napisati i rođendanske čestitke, a 10 pošiljalaca najzanimljivijih poruka biće u trci za osvajanje godišnje karte za bioskop.

Od otvaranja, niški bioskop „Vilin Grad“ posetilo je oko sto hiljada ljudi. Prvu godinu rada obeležile su brojne premijere domaćih i stranih filmova. „Vilin Grad“ posetili su poznati srpski glumci, samo neki od njih su Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Branka Katić, Nedeljko Bajić, Momčilo Otašević i Branislav Trifunović. Svoje filmove predstavili su niškoj publici režiseri Miroslav Momčilović, Jelena Jočić Bajić, Srđan Anđelić, Hadži-Aleksandar Đurović i Zoran Lisinac.

U bioskopu su organizovana i tematska dešavanja, poput Porodičnih vikenda, Men’s night-a, Noći straha, mnoge zimske i letnje akcije. Pored Real D stistema za 3D projekcije, novina koju je ovaj bioskop doneo su direktni prenosi iz najpoznatijih svetskih pozorišta: Metropoliten opere, Boljšoj teatra i Holandskog plesnog teatra. U narednoj godini, bioskop planira da unese još više šarolikih aktivnosti.

Pročitajte i...