Kulturna dešavanja

Promocija Pressinga

Jubilarni broj Pressing Magazina U sredu, 30. juna 2010. godine, u 13 časova, u maloj sali Studentskog kulturnog centra Niš (Banovina, III sprat), biće održana promocija jubilarnog 60. broja lista PRESSING, koji je tematski posvećen intervjuima sa poznatim imenima naše javne scene.

Jubilarni 60. broj PRESSING-a donosi izbor intervjua objavljenih u ovom listu u prethodne dve decenije, sa nekima od najznačajnijih ličnosti koje su obeležile naše društvo s kraja dvadesetog i početkom dvadeset prvog veka, među kojima su Patrijarh Pavle, Patrijarh Irinej, zatim Mlađan Dinkić, Aleksandar Tijanić, Miroslav Lazanski, Dejan Bodiroga, Miloš Simonović… Pored njih, za PRESSING su takođe govorili i velikani naše književnosti, pozorišta i filma, kao što su Živojin Pavlović, Ljubomir Muci Draškić, Jovan Ćirilov, Ranko Munitić, Nebojša Pajkić, Zvonko Karanović, Zoran Ćirić, Marko Vidojković, kao i značajni autori iz sveta muzike i stripa.

List PRESSING, kao jedino periodično izdanje na ovim prostorima koje traje već pune dve decenije, svojevrstan je hroničar jednog turbulentnog vremena, a svedočanstva u vidu razgovora sa značajnim ličnostima srpskog društva, sakupljenih u 60. broju nazvanom „PRESSING – intervju“ dokazuju da ovaj list predstavlja nezaobilazan deo niške kulturne baštine. To potvđuje i činjenica da su mnogi nekadašnji i sadašnji saradnici PRESSING-a takođe postali deo naše javne i kulturne scene: Kokan Mladenović, Zoran Ćirić, Zvonko Karanović, Zoran Pešić Sigma, Dejan Dabić, Aneta Radivojević, Milorad Doderović, Velibor Petković, Aleksandar Blagojević, Dejan Stojiljković i mnogi drugi.

List PRESSING je jedno od izdanja Studentskog informativno-izdavačkog centra (SIIC-Niš), koji, pored PRESSING-a, izdaje i književni magazin TRASH, Strip PRESSING, PRESSING Movie i jedan je od organizatora festivala underground književnosti „TRASH“.

www.pressing-magazine.com

Prvih pet NišCafejaca koji budu odgovorili na pitanje koje je godine izašao prvi broj lista Pressing dobiće po jedan primerak Pressing Intervjua.
Svoje odgovore možete slati na mejl info@niscafe.com sa naznakom “Pressing“