Niške vesti

Promenimo društvo, krenimo od sebe

AIESEC u Nišu organizuje dvodnevni seminar sa ciljem promocije stručnog usavršavanja mladih kroz rad u nekoj od preko 107 zemalja sveta. Tokom 21. i 22. februara, u sali SKC-a u Banovini na drugom spratu, delegati će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima za odlazak na praksu u nekoj od inostranih kompanija. Seminar će oba dana trajati u periodu od 12h do 15h.

aiesec

Domaći studenti su preopterećeni teorijom u toku studiranja i mnogi od njih kao glavni razlog lošeg pozicioniranja na tržištu rada navode nedostatak praktičnog iskustva.

Cilj ovog seminara je podsticanje interesovanja mladih ljudi za stručno usavršavanje u nekoj stranoj zemlji na polju menadžmenta, informacionih tehnologija, obrazovanja i društvenog razvoja. Delegati će imati priliku da se detaljno upoznaju sa procedurom za odlazak na stručno usavršavanje u inostranstvu i da prođu kroz neophodne edukacije kako bi se pripremili za život u stranoj zemlji. Učesnici će se kroz interaktivne radionice upoznati sa izazovima koji ih očekuju u susretu sa drugim kulturama, kao i sa dobrim načinom promovisanja naše zemlje u inostranstvu. Mnogi studenti, koji su već učestvovali u ovom programu, preneće prisutnima svoja iskustva i znanja stečena boravkom i radom u inostranstvu.

Svi zainteresovani za učešće na seminaru mogu popuniti aplikacije na sajtu lokalne kancelarije AIESEC-a u Nišu: www.nis.aiesec.org.rs. Takođe, na ovom sajtu zainteresovani mogu naći priče studenata, članova AIESEC-a, koji su bili ili su još uvek na praksi i saznati više o njihovom iskustvu.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Prisustvom na preko 1700 univerziteta u preko 107zemalja sveta, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

Pročitajte i...