Niške vesti

Prolećna sezona BEST kurseva

best-logoBEST (Udruženje Studenata Tehnike Evrope) će organizovati međunarodne prolećne kurseve pod nazivom Proleće 2012, u periodu od 1. marta do 7. juna širom cele Evrope. Svakom od 22 akademska kursa će prisustvovati po 25 studenata iz cele Evrope.

Učesnicima ovih međunarodnih kurseva je omogućeno da u toku 10 dana uče, druže se i učestvuju u različitim akademskim, socijalnim i kulturnim aktivnostima, koje su za njih organizovane.

Teme kurseva su jedinstvene, i mogu se ticati zelenih tehnologija, automobila, arhitekture, građevinarstva, fotografije, medicine, farmacije, kao i mnogih drugih oblasti kojima je zajednički cilj da kurseve učine sastavnim delom razvoja savremenog društva.

Učestvovanje na jednom od nekih kurseva predstavlja sjajnu mogućnost za upoznavanje ljudi iz raznih zemalja i različitih kultura, kao i za sticanje dugotrajnih prijateljstava nakon završenog događaja. Iskustvo zasnovano na radu u otvorenoj zajednici, gde fizičke granice među državama ne postoje i ne utiču na rad, omogućava inženjerima da u potpunosti razviju kapacitete za rad u međunarodnoj i multikulturalnoj sredini.

Za kurseve se mogu prijaviti svi studenti sa overenim zimskim semestrom. Prosek i godina studiranja se ne razmatraju prilikom odabira učesnika.
Na svakom od kurseva su obezbeđeni smeštaj, hrana, predavanja, obilasci, žurke i td. Jedini trošak koji organizatori ne pokrivaju jeste put do grada u kome se kurs organizuje tako da vi sami birate i finansirate prevoz.

Prijavljivanje traje od 13. novembra do 11. decembra 2011. godine, a prijave se vrše na sledeći način:
1. Posetiti sajt http://www.best.eu.org/index.jsp i napraviti nalog.
2. Odaberiti do tri Vama najprivlačnija kursa na http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp?season=spring12 .
3. Napisati motivaciono pismo na engleskom jeziku za kurseve koje ste odabrali (ovde se može pronaći uputstvo za pisanje motivacionog pisma ).
4. Odgovoriti na pitanja u vezi kursa.
5. Pažljivo odrediti prioritete kurseva koje ste odabrali ( “first, second“ i “third priority“).

Prijavite se i budite deo ekipe od dvadesetpetoro studenata, sa kojima ćete provesti deset nezaboravnih dana u nekom od najlepših evropskih gradova. Nećete zažaliti.

BEST je neprofitna i nepolitička studentska organizacija čiju osnovu čini 91 lokalna BEST grupa (LBG’s) u 30 zemalja širom Evrope. Ona deluje kao most između Univerziteta, njihovih studenata i kompanija. Okuplja studente tehničkih i prirodnih fakulteta i takođe pomaže studentima da postanu mobilniji, internacionalno orijentisani, da bolje razumeju druge kulture i društva. Pored toga, BEST stvara prilike za lično usavršavanje studenata i podržava ih u dostizanju njihovog punog potencijala. Tokom cele godine BEST na različitim nivoima organizuje događaje gde studenti dobijaju priliku da uvećaju svoje internacionalno iskustvo, nauče nešto novo iz oblasti koju studiraju, uspostave kontakte sa kolegama iz drugih zemalja, usavrše govor engleskog ili nekog drugog jezika i da se uz sve to lepo provedu.

Za sve dodatne informacije i pitanja o prolećnoj sezoni kurseva, kao i drugim događaja i radu BEST-a možete se obratiti putem mail-a na adresu nis@best.eu.org.

Pročitajte i...