Niške vesti

Projektni centar GO Palilula

palilulaProjektni centar Gradske opštine Palilula je uspešno formiran. Ovim je aktivnost na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u opštini Palilula, podržana od strane LEDIB programa, uspešno realizovana, ocenili su prof.dr Igor Novaković, predsednik opštine i koordinatori projekta Boban Mikić i Milan Nikolić.

„Ideju za osnivanje Projektnog centra rodila se u trenutku kada smo imali problem sa privrednicima oko rešavanja određenih pitanja jer nismo imali obučen kadar. Zato smo želeli da edukujemo naše opštinske službenike da izrađuju strateške planove, projekte i drugu dokumentaciju, odnosno da za potrebe naših privrednika konkurišemo za fondove čija su sredstva namenjena sektoru malih i srednjih preduzeća – objasnio je na konferenciji za novinare u Medija centru, prof.dr Igor Novaković, predsednik Gradske opštine Palilula i napomenuo da je 12 obučenih opštinskih službenika već učestvovalo u izradi Akcionog plana ove opštine, koji sadrži 44 projekta. Novaković je istakao i značaj projekta u unapređenju dijaloga javnog i privatnog sektora i podržavanju poslovnih ideja MSPP sektora.

Usluge koje će sektoru MSPP pružati Projektni centar opštine Palilula prate nove trendove u poslovanju i pomoći će privrednim subjektima da unaprede svoje poslovanje. „Osnivanjem projektnog centra omogućili smo podršku privrednicima u izradi projektne dokumentacije, pa tako privrednici mogu lakše da dođu do sredstava iz fondova. Vrlo malo preduzeća je do sada dobilo bespovratna sredstva a nadam se da će se ta situacija promeniti jer se otvaraju fondovi koji se tiču poslovne saradnje – objasnio je Milan Nikolić, koordinator projekta.

Program lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu – LEDIB, Kraljevine Danske, ima za cilj podršku lokalnom ekonomskom razvoju sa fokusom na razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP). U okviru drugog poziva za razvojne projekte opština, LEDIB Program je u 2011.godini podržao 2 projekta opštine Palilula – rekao je Boban Mikić, član opštinskog Veća. Jedan od projekata, koji smo danas promovisali, sagledavajući postignute rezultate je i „Formiranje Projektnog centra Gradske opštine Palilula“. Ova podrška je od velikog značaja za našu opštinu koja je na samom začelju po standardu stanovnika i razvijenosti u Srbiji. (tekst i foto:D.Vidojković)

Pročitajte i...