Niške vesti

Projekat opštine finansira Ministarstvo za infrastrukturu

odobren-projekat U Ministarstvo za infrastrukturu Vlade Republike Srbije, ministar Milutin Mrkonjić, podelio je rešenja predstavnicima 60 opština i gradova Srbije o pokretanju postupka javne nabavke, male vrednosti, za izgradnju infrastrukture u naseljima. Odlukom ministarstva prihvaćen je projekat Gradske opštine Palilula u Nišu, za realizaciju radova na izgradnji kolovoza i trotoara u ulici „Bubanjski heroji“ II prilaz.

Radnom sastanku u Vladi Srbije, u ime predsednika Opštine prof.dr Igora Novakovića prisustvovao je Miloš Stojković, član opštinskog Veća. „Za prvu fazu realizacije projekta u 2010.godini, na ime izgradnje kolovoza i trotora u ulici Bubanjski heroji, drugi prilaz, Gradskoj opštini Palilula, iz buxeta Republike Srbije, odobreno je 2,9 miliona dinara-istakao je većnik Stojković. Pored drugog prilaza, u ovom nasenju radiće se još četiri prilaza-kraka ulice „Bubanjski heroji“ koji su obuhvaćeni projektom. Ukupna vrednost ove investicije Gradske opštine Palilula, koja je rađena po projektu Niskogradnje Niš, iznosi 19.650.559,45 dinara. Ovo je još jedan u nizu projekata koji su, zahavljujući rukovodstvu i projektnom timu ove organizacije lokalne samouprabe Grada Niša, uvećale budžet Opštine za poboljšanje kvaliteta života građana Palilule.

Finansijska sredstva za ove namene, po rečima državnog sekretara dr Rajka Perića, mogle su biti u znatno većem iznosu za Grad Niš da je Skupština grada Niša ostvarila potrebnu koordinaciju sa svim gradskim opštinama. Ovako je usvojen samo projekat opštine Palilula. Očekujemo da u 2011 godini Grad Niš iskoristi namenska sredstva Ministarstva i konkuriše za saniranje posledica klizišta u Mramoru i Krušcu

Za realizaciju infrastrukturnih projekata Ministarstvo za infrastrukturu je dodelilo sredstva i opštinama Nišavskoh upravnog okruga- Opštini Gadžin han i Merošina.

Foto. D.Vidojković

Pročitajte i...