Film

Premijera: Ledeno doba 4

ledeno-doba„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata 3D“, sinhronizovan na srpski jezik, premijerno će biti prikazan 1. jula u bioskopu „Vilin grad“, u terminima od 13, 15 i 17 časova i kao poslednji, 18 časova i 50 minuta.

U bioskopu je na dan premijere, od 14 do 17 časova, organizovan zabavni prateći program za posetioce. Najsmelije očekuje crtanje po licu, a u posebnom kutku biće kreativna radionica, gde će mališani moći da boje i crtaju omiljene likove iz filmskog serijala „Ledeno doba“.

Bioskop „Vilin grad“ će za najkreativnije učesnike programa pripremiti filmske poklone. Osim uspomena iz filma, biće dodeljeni i vaučeri za popust na najnovije izdanje izdavačke kuće „Profil knjiga“ – interaktivnu knjigu sa proširenom stvarnošću, pod nazivom kao i film „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata“.

U ovom četvrtom delu omiljena filmska družina – Meni, Sid i Dijego susreću se sa najvećim izazovima do sada – morska stvorenja, nepoznati novi svet, gusari. Skreta, koji još uvek juri svoj žir, ovoga puta očekuju avanture u kakvima se nijedna praistorijska veverica nije našla.
Na redovnom bioskopskom repertoaru, animirani film „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata 3D“ će se naći od 2. jula.

O filmu

U četvrtom nastavku filmskog serijala „Ledeno doba“ pojavljuje se i nekoliko novih, zanimljivih junaka: Manijeva i Elina ćerka sada je već buntovna tinejdžerka, Breskvica, Sid ima nezgodnu Babu, a tu su i tigrica Šira i kapetan Trbosek, opasni vođa gusarskog broda.

Breskvicu igra Maša Dakić.

Sa oposumima kao ujacima i dva neobična roditelja kao što su Meni i Eli, Breskvica je izrasla u neodoljivu komplikovanu tinejdžerku koja je pomalo na svoju ruku. Zaljubila se po prvi put u slatkog mamuta Itana, ali tek će uvideti da je pravi momak za nju zapravo njen najbolji prijatelj, jež Luis. Breskvica želi da dokaže Meniju da više nije beba, (ona je ustvari teška 3 tone) i da može da donosi dobre odluke. Kada su se ona i Meni posvađali jer ga ona ne sluša, rekli su jedno drugom stvari zbog kojih su zažalili, neposredno pre nego što su su ih kontinenti razdvojili. Pošto Meni nije tu, ona i njena majka moraju da predvode krdo.

Ulogu Sidove Babe preuzela je Dušanka Stojanović.

Sidova namćorasta baba ima veliku ulogu u avanturi u koju je slučajno uletela kada se našla na splavu sa Menijem i družinom na otvorenom moru. Lošeg vida i izuzetno tvrdoglava (duhovita kombinacija) Baka izaziva mnogo nevolja Sidu i momcima, naročito kada zaluta tražeći svog ljubimca po imenu Prekrasni, za kog misli da je bolestan.

Sabljasti tigar Dijego konačno će se susresti sa ženskom pripadnicom svoje vrste, podjednako opasnom kao što je i on sam. Šira je tigrica čiju ulogu igra Katarina Marković. Brzih šapa i britkog uma, ova prelepa ženka tigra nije želela da prihvata naredbe od alfa mužjaka te je napustila čopor da bi živela na svoj način. Nakon susreta sa našim herojima, polako počinje da shvata da je u Dijegu možda pronašla svoju srodnu dušu… i to iz više razloga.

Viktor Savić pozajmljuje glas kapetanu Trboseku, opasnom vođi gusarskog broda.

Praistorijski orangutan, Kapetan Trbosek je krupna zver koja misli da je gospodar mora. Bilo da se ljulja na palubi, vodi gusare u pljačku ili prosto izigrava lošeg momka, Trbosek apsolutno obožava da bude gusar. Ali kada Meni i njegova družina ukradu njegov brod, njegova srdžba nema granica i on je odlučan da pronađe Menija i osveti se.

U ulozi Manija pojavljuje se Nikola Đuričko, Voja Brajović igra Dijega, dok Srđan Miletić igra Sida. Glas Eli pozajmljuje Isidora Minić, a Goran Jevtić i Lako Nikolić igraju oposume Kreša i Edija, dva Breskvičina „ujaka“.

Režiju sinhronizacije potpisuje Goran Jevtić.

Pročitajte i...