Niške vesti

Predstavljen pehar Svetske lige

pehar

FINA 2010

Pehar koji će pripasti ovogodišnjem osvajaču Svetske lige u vaterpolu, svečano predstavljen na čairskom bazenu u Nišu.

Na svečanoj ceremoniji gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, zahvalio se Vaterpolo savezu Srbije što je gradu Nišu ponudio organizaciju ovog takmičenja.

– Zahvaljujući takvoj odluci po prvi put u istoriji sporta u Srbiji će jedno ovako značajno svetsko sportsko takmičenje biti održano van Beograda – rekao je Simonović.

Na nedavno renoviranim bazenima Sportskog centra Čair u toku su finalne pripreme kako bi bili ispunjeni veoma strogi kriterijumi koje je postavila Svetska vaterpolo federacija.

– Pripreme idu po planu. Biće postavljene montažne tribine na južnoj i istočnoj strani, pa će zajedno sa postojećim tribinama na zapadu, skoro 2.000 gledalaca moći da gleda utakmice – kaže Bratislav Ignjatović, direktor Spotskog centra Čair.

Super finale Svetske vaterpolo lige počeće u četvrtak, 13. jula u 15:30, utakmicom između Crne Gore i Kine. Tokom prve večeri na programu su i utakmice u kojima se sastaju Australija i Hrvatska, Sjedinjene države i Španija, a u poslednjem meču, od 20 sati, u bazen će reprezentacije Srbije i Južne Afrike.

Finalna utakmica igraće se u nedelju, 18. jula od 20 sati.

Pojedinačnih ulaznica neće biti, a komplet za ceo turnir košta 2.000 i 3.000 dinara, u zavisnosti od tribine.

Izvor: Južne Vesti

Pogledajte tabele, satnice i rezultate predstojeće Svetske lige u vaterpolu