Niške vesti

Pola veka postojanja

medicinski Medicinski fakultet u Nišu obeležio je svečanom akademijom, pola veka postojanja, a jubilej dočekao sa završenom dogradnjom zgrade površine 2.500 kvadratnih metara. Dogradnju zgrade Medicinski fakultet finansirao je sopstvenim sredstvima i u tom delu nalaze se amfiteatar povezan audio-video opremom sa još dva manja amfiteatra, kapaciteta 400 mesta, što omogućava praćenje nastave iz svih sala.

Obeležavanje jubileja krenulo je početkom ove sedmice uručenjem nagrada najboljim studentima medicine, stomatologije i farmacije i predstavljanjem naučno-istraživačkog rada studenata, nastavnika i saradnika. Gostujući profesori evropskih univerziteta održali su predavanja iz više oblasti medicine, a obeležavanje jubileja završeno je svečanom akademijom.

Medicinski fakultet osnovan je 1960. godine i od tada je diplomu doktora medicine steklo više od 6.600, a doktora stomatologije oko 1.900 studenata. Prva generacija studenata farmacije upisana je 2002. godine, a 2003. godine upisana je prva generacija na studijskom programu strukovnih studija.

Univerzitet u Nišu

Pročitajte i...