Magazin

Poklon za zaposlene

O preduzeću dosta govori i odnos šefa prema zaposlenima. Ali i prema saradnicima i poslovnim partnerima.

Kako bi kompanija dobro napredovala i radnici dobro i produktivno obavljali svoj posao, oni moraju da budu zadovoljni i ispunjeni. A nekad, sitnice mogu da poprave motivaciju unutar kolektiva i povećaju radni moral.

Pokloni za praznike, jubileje kompanije i neke druge važne datume, predstavljaju jedan mali znak pažnje koji itekako može značiti vašim radnicima. Na ovaj način ih uvažavate i pokazujete im koliko vam je stalo do njih, a ujedno stvarate bolje međuljudske odnose i poboljšavate radni moral unutar vašeg preduzeća.

Nekad, možete da spojite lepo i korisno, te da poklon predstavlja i reklamu vaše firme, kao na primer reklamni sadržaj na kišobranima. Vaši zaposleni će dobiti od vas na poklon kišobran koji će im biti koristan, a na njemu može da stoji logo vaše firme, što vam može itekako značiti u vidu reklamiranja.
U nastavku teksta izdvojićemo za vas neke predloge poklona sa kojim možete obradovati vaše zaposlene.

#1 Tradicionalni poslovni pokloni

Pokloni sa kojima nećete pogrešiti i koji su verovatno potrebni vašim zaposlenima su olovke, rokovnici, privesci, kalendari i slične sitnice. Ovo će sigurno izmamiti osmeh na lice vašim zaposlenima i biti nešto korisno za njih.

Ali, naravno, možete da budete i originalniji. Pored logoa firme, možete da izaberete neku zanimljivu poruku ili da izaberete neki neobičan oblik poklona. Nešto što će da odudara od prethodnih godina ili od poklona koje druge firme poklanjaju svojim zaposlenima.

Isti ovaj predlog može da se primeni kada su u pitanju poslovni partneri i saradnici. Tu je takođe potrebno da budete originalniji. Obratite pažnju i na kvalitet poklona. Bitno je da oni ostanu upamćeni i da osoba koja dobija poklon primi k znanju da je poštujete i da cenite poslovnu saradnju koju imate.

#2 Personalizovane šolje

Pustite mašti na volju i budite kreativni. Jedna od ideja jesu personalizovane šolje. Možete svojim zaposlenima da poklonite šolju na kojoj će pisati njihovo ime. Nek šolja predstavlja vaše preduzeće, ali i njih kao deo kolektiva.

Preduzeće ne može da postoji bez svojih zaposlenih, ali na ovaj način im pokazujete koliko vam oni znače. Uvažavate ih i dajete im do znanja da su oni ipak deo jednog velikog tima i da su značajan deo kolektiva. Sem toga, svako dobija isti poklon, ali ipak različiti, jer personalizovana šolja je ipak zanimljiviji i više ličan poklon nego na primer hemijska na kojoj se nalazi samo logo firme.

#3 Poslovne torbe

Poslovne torbe mogu biti idealan poklon za vaše zaposlene. Ove torbe mogu da nose na posao ili prilikom odlaska na neki poslovni put. Na njih možete staviti logo firme i opet i na taj način da dobijete reklamu, a i da obradujete vaše zaposlene sa lepim i njima korisnim poklonom.

#4 Majice

Ukoliko imate manji kolektiv ili prosto imate finansijskih mogućnosti, možete vašim zaposlenim pokloniti personalizovane majice sa njihovim imenom ili sa nekim printom koji će se njima dopasti, ukoliko ih poznajete i znate šta bi im se dopalo. Što originalniji i zanimljiviji poklon, to bolje.

#5 Poklon za kolektiv

Ukoliko su vaši zaposleni izrazili neke želje da im nešto nedostaje ili im je potrebno na radnom mestu, možete da im uzmete to i na taj način im ulepšate i poboljšate radni prostor. Možete im uzeti i nešto što će im olakšati rad, a do sad niste bili u mogućnosti za tim. Pa neka to bude i novi aparat za kafu, ukoliko poštujete i uvažavate njihove želje, oni će to vrednovati i ceniti.

#6 Čokoladno iznenađenje

Ko ne voli dobar slatkiš? Vašim zaposlenima možete pokloniti neki slatkiš, kao na primer čokoladni mafin. Ovo može biti dobar poklon za 8. mart ženama ili novogodišnji poklon. Pored mafina, to mogu biti bilo koji drugi kolači, a ne moraju ni biti čokoladni, ima toliko raznih opcija. Gest je najbitniji, a sa ovakvim poklonom nećete sigurno pogrešiti.

#7 Team building kao poklon

Ukoliko imate manji kolektiv ili je vaš budžet za poklon malo veći, savršen poklon za vaše zaposlene jeste team building. Pogotovo ukoliko ovaj događaj do sad nije bio deo vašeg preduzeća. Možete iznajmiti neku vikendicu ukoliko je letnji period u pitanju. Vaši zaposleni i vi moći ćete uživati u čarima leta, spremati roštilj zajedno, igrati društvene igre, kupati se u bazenu i zbližiti se. Ovo je dobra prilika da se zaposleni bolje upoznaju i zbliže mimo radnog prostora. A njima, a i vama će zasigurno prijati.

#8 Deda mraz

Još jedan od načina da pokažete zaposlenima koliko vam je stalo do njih i njihove porodice jeste da organizujete deljenje novogodišnjih paketića za decu. Ukrasite zajedno sa njima prostor, okitite jelku i spremite paketiće sa raznovrsnim slatkišima, a možete dodati u paketiće i društvene igre i igračke.
Pored ove novogodišnje ideje, možete napraviti i novogodišnju žurku za zaposlene pred Novu Godinu.

Na taj način, proslavićete ovaj bitan dan sa zaposlenima, a oni će moći doček Nove Godine proslaviti onako kako i sa kim su oni planirali. Ulepšajte praznike i sebi njima i stvorite jednu prazničnu, harmoničnu atmosferu unutar kolektiva.

Nadamo se da smo vam dali neke ideje i da ćete uspešno obradovati svoje zaposlene i izmamiti im osmeh na lice. Svaku od ovih ideja možete uskladiti svom budžetu. A možete i smisliti neke svoje ideje koje se vezuju za posao sa kojim se bavi vaša firma. Budite kreativni i originalni, vaši zaposleni će ceniti vaš trud, a verujte nam i vama će biti drago kada ih iznenadite.

Pročitajte i...