Niške vesti

Podržan projekat “Vilin Grad“

Vilin GradČlanovi Gradskog veća jednoglasno su usvojili Zaključak kojim se predlaže Gradonačelniku Grada Niša da donese rešenje o prihvatanju učešća u projektu „Bioskop Vilin grad“.

– Današnjom odlukom Gradskog veća omogućena je sledeća faza realizacije projekta otvaranja bioskopa „Vilin Grad“, i dinamika koja je utvrđena protokolom koji je potpisan sa firmom „Megakom“ u toku Filmskih susreta se nastavlja. To znači da je sada potrebno da se završe građevinski radovi i opremanje objekta. Ta dinamika je definisana tako da tokom novogodišnjih praznika bude završen bioskop „Vilin grad“. Posle pet godina, otkad je zatvoren poslednji gradski bioskop u Nišu, ponovo će početi da radi bioskop u našem gradu, rekao je gradonačelnik Simonović.

On je dodao da je Grad Niš učestvovao sa završetkom rekonstrukcije građevinskih radova koja je započela pre pet godina sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana.

– Ova sredstva nisu bila dovoljna da se završi potrebna rekonstrukcija, a ove godine Grad Niš opredelio je nešto preko 20 miliona dinara za završetak radova kroz Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Tenderi su završeni, radovi na rekonstrukciji su u toku, i u tome se sastoji učešće Grada. Sve ostalo, samo opremanje bioskopa do puštanja u rad je firme „Megakom“, rekao je gradonačelnik Simonović.

„Vilin Grad“ postaće tako najsavremniji bioskop na jugu Srbije i jedan od savremenijih u zemlji, sa dve sale, a koji bi Gradu i gradskoj upravi bio na raspolaganju za održavanje značajnih manifestacija. Planirano je da se za potrebe kompletnog opremanja sale izdvoji oko 300 hiljada evra, za digitalizaciju i uvođenje 3D projekcije, uređenje enterijera prema savremenim standardima i celokupnu modernizaciju funkcionisanja.

Pročitajte i...