Niške vesti

Podrška omladini i sportu

podrska-omladiniU okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, uz podršku IPP-a fonda, Gradska opština Palilula ostvaruje projekat „MODERNSPORT“, koji se realizuje u partnerstvu sa opštinom Botevgrad (Bugarska).

Po ovom projektu, čija je vrednost oko 218 480.74 Eura, na površini od 4.400m2, u naselju Pasi Poljana, u isturenom odeljenju Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, gradiće se više sportskih terena: igrališta za odbojku, košarku i rukomet, teniski teren, trim staza, staza za skok u dalj, atletska staza. Ovim povodom predsednik opštine, prof.dr Igor Novaković, predaće direktoru škole sportsku opremu u vrednosti od 3.500 Eura.

Učenici isturenog odeljenja Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ u naselju Pasi Poljana opštine Palilula, zahvaljujući Programu prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, dobiće idealne uslove za razvoj sportsko-rekreativnih aktivnosti. U ovoj fazi opremanja, za učenike škole je obezbeđeno šest strunjača (tri male i tri velike), odskočna daska, kozlić, sto za stoni tenis sa pratećom opremom, mreže za odbojku.

Pročitajte i...