Kulturna dešavanja

Piš juriš na Gradsku kuću

gradska-kucaKako je situacija sa javnim toaletima u Nišu alarmantna i nedostojna jednog grada koji svi obožavamo na Facebooku je kreiran događaj kao pritisak na gradske vlasti da situaciju promene.

Nijedan javni toalet u gradu ne radi posle 22h a i tokom svog radnog vremena nežan miris amonijaka i higijenski uslovi nedostojni životinja svakako ne pomažu očuvanju higijene u gradu.

Poseban je problem na nišavskom keju gde se kraj spomenika Šabanu Bajramoviću okuplja veliki broj mladih ljudi koji su primorani da fiziološke potrebe vrše na javnom mestu. Oni za to biraju bivši Dom mladih (zgradu pod zaštitom države, sedište narodne skupštine 1914-1915) ili gradsku kuću tik ispod nosa gradonačelnika.

Kako piše u dešavanju…
„Zato hajde da se jednon Gandijevskom metodom izborimo duže radno vreme i bolje higijenske uslove u javnim WC-ima. Piš juriš na gradsku kuću (naslov govori sam za sebe).
Za datum akcije je okvirno stavljen svetski dan zaštite životne sredine, 05. jun 2014. godine.“

Kako navode organizatori akcija je šaljivog karaktera i zaista nemamaju nameru da masovno uriniraju sem ako ih glasila javnog informisanja ne nazovu anarhistima i huliganima onda mozda i padnu u iskušenje.

Prijavite se i vi na zvaničnoj stranici dešavanja

Pročitajte i...