Sport

PETAR SERATLIĆ

petarU vreme kada je Petar Mihajlović predsdnik RK Železničara tražio da se Uprava kluba pojača, Petar Seratlić je bio angažovan u fudbalu. Na osnovu zahteva Uprave kluba tražio se pogodan sportski radnik koji bi preuzeo klub. Igrači, Uprava kluba i društvene strukture opredelile se za Petra Seratlića, tako da je 14.VII.1975 godine na Skupštini kluba za predsednika izabran Petar Seratlić sa još 27 članova koji su činili Predsdništvo kluba.

Zbog potrebe grada da ide na novu dužnost u mesto njega 7 marta 1985 godine izabran je Dušan Milosavljević, da bi od VD predsednika Zorana Ristića preuzeo 13 marta 1990 dužnost predsednika i tu funkciju obavljao do14.01.2002g kada je u mesto njega izabran Saša Živić, a Pera Seratlić proglašen za doživotnog počasnog predsednika RK Železničar Jugopetrol.

Petar Seratlić kao predsednik primio je klub u vema teškoj finansiskoj i organizacionoj situaciji. Uspeo je da sa svojim saradnicima omogući uslove kako bi Železničar osvojio 5 Kupova, bio finalista Evro kupa i bio stabilan član Savezne lige. Pored prve ekipe obezbeđeni su uslovi za rad sa mladima tako da jedan od zadatatak koji je postavljen na Skupštini kluba je ostvaren, da u svakoj ligi igra jedanod selekcija Železničara.

Pored rada u klubu obavljao je i druge iodgovorne funkcije u RSS i RSJ, tako da je izabran za Predsednika RSS, a nije se mogla zamisliti ni jedna akkcija u srpskom i jugoslovenskom rukometu a da nije bio njen učesnik.

Pored sportske aktivnosti, obavljao je i druge zadatke u okviru privredne aktivnosti, tako da je gde god nije išlo kako treba bi prinudni organ da sredi situaciju( Niš ekspres, Zavod za urbanizam….) tako da je izabran za direktora niškog Jugopetrola gde je dočekao penziju.

Pročitajte i...