Niške vesti

Peta Noć Knjige

budni-uz-knjiguPod sloganom „Budni uz knjigu“ izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“, peti put organizuju Noć knjige, u petak 16. decembra 2011. godine, od 18 do 24 sata.

Manifestacija koja od početka ima podršku Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda, ima za cilj popularizaciju knjige i čitanja i održaće se na 8 lokacija u Beogradu i još 8 gradova u Srbiji: u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici. Svojevrsni festival knjige pored kupovine po izuzetnim uslovima posetiocima manifestacije nudi i druge zanimljive sadržaje.

Ljubitelji pisane reči, samo u okviru ovog događaja, biće u prilici da kupe knjige različitih žanrova po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35% i za četiri i više knjiga popust će biti 40%. Na naslove ostalih izdavača popust će biti 20%. U ponudi će biti i akcijska prodaja dvd-ova, galanterije, muzičkih cd-ova, knjiga na stranim jezicima i drugih artikala koji se nalaze u ponudi.

Ovogodišnjoj manifestaciji priključile su se, pored Biblioteke grada Beograda, i biblioteke iz Požarevca, Valjeva, Vršca, Pančeva, Šapca, Loznice, Jagodine, Pirota, Leskovca i Zaječara. Biblioteke će davati popust od 30 do 50 % na učlanjenje za 2012. tokom 16. i 17. decembra.

U tradicionalno dobroj atmosferi sve posetioce očekuju brojni popusti i pokloni pri svakoj kupovini. U okviru Noći knjige sa vama će se družiti brojne poznate ličnosti i domaći pisci koji će potpisivati svoje knjige.

U okviru pratećeg programa manifestacije Noć knjige, BDP će sve ljubitelje knjige i pozorišta obradovati sa 100 besplatnih karata za predstave sa svog repertoara. Te večeri u holu BDP-a od 18.00 do 24.00 časa organizovaćemo prodajnu izložbu, u kojoj će svi zainteresovani moći da kupe Lagunina izdanja sa popustom koji će važiti u Noći knjige. A Kolarac će za posetioce koji ostvare kupovinu u Delfi knjižari od 18 sati obezbediti 40 besplatnih karata za koncet Dragoslava Pavla Aksentijevića.

U okviru ove manifestacije biće promovisana ultimativna biografija „Riblje čorbe“ pod nazivom „Uživo“, čiji je autor Miša Aleksić. Miša Aleksić, basista i osnivač ovog legendarnog benda, je kroz lično iskustvo i rad svoje grupe realno stvorio sliku o ljudima i događajima, svom okruženju i okolnostima, na čije tokove je samo povremeno moglo da se utiče. Knjiga „Uživo“ je istovremeno i istorija najvećeg srpskog rokenrol sastava svih vremena. Miša Aleksić, potpisivaće knjigu u knjižari Delfi SKC, u petak 16. decembra 2011. godine u 19 sati.

Akcija će važiti i na sajtu www.delfi.rs.

Budite deo ove jedinstvene manifestacije. Budite „Budni uz knjigu“!

Spisak Delfi knjižara koje učestvuju u Noći knjige:

SKC, Kralja Milana 48
Knez, Knez Mihailova 40
Makedonska 12
Terazije, Kralja Milana 6
Zira, Ruzveltova 33
Kod Vuka, Bul. kralja Aleksandra 92
VEMEX, Bulevar kralja Aleksandra 146
FITEX, Bulevar Arsenija čarnojevića 95a
ZEMUN, Glavna 20
NOVI SAD, Kralja Aleksandra 3
NIŠ, Voždova 4
NIŠ, Kalča
SREMSKA MITROVICA, trg SV Stefana 35
VALJEVO, kneza Miloša 33
ČAČAK, Gradsko šetalište bb
KRALJEVO, Omladinska 16/1
KRAGUJEVAC, Kralja Petra I 46
PANČEVO, TC Aviv Park

Pročitajte i...