Francuski kulturni centar u Nišu

Parlez-vous français?

kurs-francuskogFrancuski institut u Srbiji – ogranak Niš vam nudi časove francuskog jezika i časove konverzacije, za decu, učenike i odrasle, bilo da ste početnik ili da već posedujete odredjeni nivo znanja francuskog jezika. Ovi različiti tipovi kurseva pokrivaju sve nivoe od A1 do B2 skale Zajedničkog evropskog okvira za jezike.

Organizujemo 4 ciklusa kurseva godišnje, i predlažemo vam obuku prilagodjenu vašim drugim obavezama.
Dinamična ekipa iskusnih profesora, koju čine francuski i srpski predavači, stoji vam na raspolaganju za otkrivanje živog i savremenog jezika zahvaljujući komunikativnom pristupu učenju.

Nivo znanja u grupama je ujednačen. Svaki polaznik polaže besplatni test prilikom upisa kako bi se odredio nivo znanja i polaznik upisao u grupu koja najviše odgovara nivou kojim on vlada francuskim jezikom.
Sve naše sale su opremljene audio i video opremom, kao i internetom.

  • Procedura upisa : od 24. do 29. decembra 2012. i 8. do 12. januara 2013.
  • Doći u Medijateku Francuskog instituta
  • Popuniti formular za upis (lični podaci)
  • Ukoliko se upisujete po prvi put na časove francuskog i ukoliko niste potpuni početnik, polagaćete test za odredjivanje nivoa (pismeni i usmeni) u trajanju od otprilike 20 minuta.
  • Uplatiti iznos kursa i kupiti priručnik za učenje jezika

Opšti časovi francuskog
(za odrasle i srednjoškolce)
Ovi časovi su priprema za DELF A1, A2 i B1 i omogućavaju dostizanje nivoa B1 Zajedničkog evropskog okvira za jezike.
Broj časova : 2 časa od 90mn nedeljno
Ukupno : 33 sati u toku 11 nedelja
Cena : 10 000 dinara
Za uplatu u ratama : 11 000 dinara (6000 + 5000)
Metode učenja: ROND POINT i ECHO

Časovi konverzacije
U opuštenoj atmosferi pogodnoj za spontanu razmenu mišljenja, učestvujte u razgovorima vezanim za raznovrsne teme, izabrane u skladu sa vašim interesovanjima.
Broj časova : 1 časa od 90 minuta nedeljno
Ukupno : 16.5 sati u toku 11 sedmica
Cena : 5.500 dinara

Radionice za decu (5-7 godina)
Ovaj kurs je namenjen mladjoj deci i cilj mu je upoznavanje sa jezikom preko igara, pesama i priča. Svaki čas se sastoji od niza zabavnih aktivnosti koje vezuju pažnju najmladjih polaznika. Savladavanje osnova francuskog jezika prolazi kroz učenje odgovarajućih elemenata jezika bliskih dečjem svetu, odnosno dete uči da broji, ovladava odredjenim fondom reči vezanim za odredjenu temu, na primer za delove tela, za porodicu, za životinje, za predmete u kući, za boje itd.

Francuski za mladje osnovce (8-10 godina)
Ovaj kurs je namenjen deci uzrasta od 8 do 10 godina (nivo nižih razreda osnovne škole). Francuski jezik se uči kroz kreativne radionice, kroz učenje priča, učenje pesmica, čitanje bajki, poezije, uz upotrebu interaktivnih metoda i autentičnih audio i video materijala.

Francuski za starije osnovce (11-14 godina)
Priprema za DELF Junior i DELF za učenike
Ovi časovi francuskog jezika, prilagodjeni za starije osnovce i srednjoškolce, omogućavaju sticanje jezičkog znanja i ovladavanje komunikacijom koje učeniku daju potrebne elemente za interakciju i komunikaciju u različitim situacijama u svakodnevnom životu. Najvažnije mesto zauzima razumevanje i usmeno izražavanje.

Pročitajte i...