Promocije, sajmovi, festivali

Pametne kuće budućnosti

best I ove godine niška lokalna grupa BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope), već tradicionalno, organizuje letnji akademski kurs. Ovog puta je tema kursa „Pametne kuće budućnosti“. Kurs će se odžrati u Nišu od 20. do 30. jula. Svečano otvaranje će biti održano 21. jula 2010. godine u 10h u Velikoj svečanoj sali Regionalne privredne komore. Očekuje se i prisustvo gradonačelnika. Glavni pokrovitelj kursa je Grad Niš. Ostali partneri zaslužni za realizaciju kursa su: Schneider Electric, Wilo, Stan invest, Svetlost, Elektronski fakultet, Građevinsko – arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Varing, Vizus, DMV. Glavni medijski pokrovitelj je Niška telavizija (NTV).

Kurs će se održavati u prostorijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Na njemu će učestvovati 25 studenata sa evropskih univerziteta, kao i 25 studenata sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Nišu. Prijava za kurs je završena 3. jula. Učesnici kursa će biti u mogućnosti da prisustvuju i učestvuju u svim akademskim aktivnostima u koje spadaju stručna predavanja, studije slučaja, kao i stručna ekskurzija koja se sastoji od posete pametnoj zgradi „B2“ u Beogradu. Predavanja će držati profesori niškog univerziteta, kao i renomirani stručnjaci iz Srbije. Tu je naravno i studija slučaja (case study) koja podrazumeva praktičan rad učesnika koji će uz pomoć različitog materijala pokušati da reše određeni problem na temu kursa i kasnije prezentuju rešenje kako bi dobili sertifikate o uspešno pohađanom kursu i određeni broj transfer bodova koje mogu upotrebiti na univerzitetima sa kojih dolaze.

Pored akademskih, biće organizovane i brojne socijalne i kulturne aktivnosti, među kojima su najznačajnije „srpsko veče“ i „internacionalno veče“. Ne njima će studenti moći da predstave kulturu i tradiciju svojih zemalja kroz muziku, igru i kuhinju. Takođe će biti organizovan i obilazak grada uz koji će strani studenti moći da se upoznaju sa brojnim
znamenitostima i kulturno-istorijskim spomenicima Niša. Naravno, nezaobilazan deo su i brojne žurke i druženja na kojima će se verovatno
izroditi lepa prijateljstva, a možda i po neka ljubav nakon kursa i ostaviti lepe uspomene učesnicima i organizatorima.

Za više informacija o oragnizaciji BEST, o letnjem akademskom kursu i svemu što Vas interesuje možete se obratiti PR odgovornoj osobi:
Ivani Obradović 066 187 987

ili glavnim organizatorima kursa:
Milanu Sremcu 064 260 29 38 i Mileni Dostanić 064 938 70 58

www.best.eu.org