Clean up the World 2011

Očistimo svet” nije samo jednodnevna aktivnost. Ona služi kao katalizator za stalne promene u pristupu i običajima koji moraju postati način života u budućnosti. ekopolis
Plaćanje računa SMS-om u Nišu

smsZahvaljujući saradnji Telekoma Srbija i JKP „Objedinjena naplata“ građanima Niša, prvi put u Srbiji, omogućeno je plaćanje računa komunalnih i stambenih usluga putem mobilnog telefona. Ova usluga Nišlijama je dostupna zahvaljujući mPayment servisu Telekoma Srbija.

Korisnici mt:s mreže koji u Nišu plaćaju račune Objedinjene naplate za komunalne, stambene i druge usluge moći će od sada da ih plate u bilo kojem trenutku sa bilo kojeg mesta, jednostavnim slanjem SMS poruke.

„Prirodno je da cilj razvojne strategije Preduzeća bude stvaranje najrazvijenijeg i najsavremenijeg sistema objedinjene naplate stambenih, komunalnih i drugih usluga i naknada u regionu. Politikom ,sve na jednom računu’ preduzeće nastoji da osvoji naklonost korisnika komunalnih i drugih usluga i tako postane kompletan servis građana, a uvođenjem svih savremenih načina plaćanja nastoji da olakša i svakom učini dostupnim i mogućim izmirenje dugovanja bilo gde i bilo kada, što nas dovodi i do ovog današnjeg, za nas veoma važnog, događaja“, izjavio je Predrag Milačić, direktor JKP Objedinjena naplata.

Naime, mobilno plaćanje računa Objedinjene naplate započinje slanjem SMS tekstualne poruke u predviđenom formatu na broj 8778. Nakon toga, praćenjem uputstava koja stižu u tekstualnim porukama, korisnik će brzo i lako izmiriti svoj račun. Potvrda da je račun plaćen stići će takođe u vidu SMS-a koji je potrebno sačuvati. Slanje ove SMS poruke naplaćuje se 5,9 dinara sa uračunatim PDV-om.

Nova usluga mobilnog plaćanja računa Objedinjene naplate aktivira se registrovanjem u banci u kojoj je korisnik ostvario pravo na platnu karticu DinaCard gde će, nakon popunjavanja formulara, dobiti mPIN. Četvorocifreni broj, mPIN, služi za potvrdu svake transakcije i povezan je sa telefonom korisnika čime se garantuje bezbednost transakcije.

Detaljnije