Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: nišville 2012

Staropramen Jam Session

U petak 17. avgusta sa početkom u 23 sata u dvorištu Banovine, Staropramen Jam Session otvoriće velika imena džez muzike koja nastupaju u glavnom programu festivala Nišville te večeri Detaljnije »

Sav taj Nišville

Nišville jazz festival je odavno postao crveno slovo u muzičkom kalendaru svakog muzičkog vernika u Nišu ali i u zemlji, pa i šire. I džaba napinjanja velegradskih Summertime i njemu sličnih pokušaja. Detaljnije »

Sav taj Nišville (drugi deo)

Treće veče Nišvilla pred uobičajno malom publikom(nekih pedesetak ljudi od kojih su pola volonteri festivala) otvorio je beogradski sastav Naked. Bend iza sebe ima dva albuma na kojima koketira sa jazzom, etnom ali i rokenrolom. Detaljnije »

Eyot na zatvaranju Nišvilla

Grupa Eyot iz Niša, po mnogima najuspešniji i najoriginalniji srpski fusion jazz sastav tokom poslednje decenije, dobila je čast da svojim nastupom u nedelju, 19. avgusta zatvori ovogodišnji Nišville jazz festival. Detaljnije »

JazzbookA na otvaranju

Čast da svojim nastupom, u četvrtak 16. avgusta, otvori ovogodišnje izdanje Nišville jazz festivala ove godine je pripala najmlađem jazz sastavu" JazzbookA. Detaljnije »

‘Sav taj Jazz”

Nišville jazz festival će u sklopu ovogodišnjeg izdanja predstaviti čak tri izložbe fotografija: "Sav taj Jazz" - Aleksandra Plačkova, "Živeti od danas do sutra" - Bojana Bonića i "Serbian Jazz, Bre"!" Ivana Grlića. Detaljnije »

Osavremenjeni zvuk ranog Elingtona

Po već ustaljenoj tradiciji, Nišville jazz festival i ove godine predstavlja još jedan odličan sastav iz Turske. U petak, 17. avgusta u glavnom programu nastupa EF septet, a ovaj sastav će se predstaviti publici u Nišu i okviru besplatnih programa na podnevnoj ceremoniji otvaranja na Matine stejdžu i iste večeri (četvrtak 16. avgust) na Open stejdžu u Tvrđavi. Detaljnije »

Jazzy Fashion Corner

Fashion Corner se po prvi put pojavljuje na ovako velikoj manifestaciji kao sto je Nisville gde ce adaptirati svoj kutak u skladu sa duhom festivala. Detaljnije »

Adrian Gaspar Trio ft. Rosati & Nagy

Trio Austrijsog klaviriste Adriana Gaspara sa kojim će kao specijalni gosti nastupiti trubač i trombonista Gabriel Rosati i saksofonista Lucian Nagy - predstaviće se na Nišvillu u subotu 18. avgusta. Detaljnije »