Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: konstantin

Dve Sterijine nagrade za Konstantina

Istorijska drama Konstantin Dejana Stojiljkovića u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta u Nišu i Narodnog pozorišta u Beogradu osvjila je dva prestižna priznanja na 58. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, najprestižnijem pozorišnom festivalu u bivšoj SFRJ. Detaljnije »

Konstantinova stipendija

Na svečanosti organizovanoj u gradskoj kući, gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić i generalni direktor kompanije Philip Morris Pol Rajli, potpisali su protokol o pokretanju Konstantinove stipendije za najbolje niške studente. Detaljnije »

KonstantIN party

B.A.U.K., Grad Niš i Turistička Organizacija Niša u saradnji sa Cafeom Letnja pozornica povodom Gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena vam predstavljaju KONSTANT-IN PARTY Detaljnije »

Dani Svetog Cara Konstantina

Od 28. maja nizom kulturnih i sportskih manifestacija u Nišu počinje obeležavanje slave Grada Niša ''Sveti car Konstantin i carica Jelena''. Niškim polumaratonom na Trgu kralja Milana i Međunarodnim plivačkim mitingom svečano će biti otvoreni Dani svetog cara Konstantina i carice Jelene. Detaljnije »

KK “Sinđelić” promenio ime

Košarkaški klub Sinđelić promenio je naziv u KK Konstantin, kako bi se na taj način uključio u proslavu 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta. Drugi deo prvenstva klub će startovati pod novim nazivom. Detaljnije »

Mozaik ljiljana u carevoj vili

Otkriće još jednog mozaika u Medijani, pre par dana, deo je trenutnih istraživačkih radova na projektu Ministarstva kulture Republike Srbije "Konstantinova vila na Medijani" projekat prezentacije 2010-2013" koji treba da bude završen za dve godine, a za koji je u ovoj izdvojeno 17 miliona dinara. Detaljnije »

Niški aerodrom ostaje bez letova?

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu nikako da dostigne brojku od 100.000 putnika. Ni subvencije nisu pomogle da se dođe do pozitivne nule. Ta civilna vazdušna luka nikako da postane ozbiljna razvojna šansa ne samo Niša već cele jugoistočne i centralne Srbije. Iako se ambiciozno planiralo da se godišnje “uknjiži” 100.000 putnika i tako niški aerodrom konačno postane samoodrživ, takva priželjkivanja ... Detaljnije »

Blokiran račun niškog aerodroma

Direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Dragan Bugarinović izjavio je da blokada računa otežava pripremu niškog aerodroma za zimski period. Bugarinović je rekao da se račun “već šest meseci nalazi u blokadi”, precizirajući da je trenutni dug 30 miliona dinara zbog kreditnih obaveza iz 2007. i 2008. On je kazao da zbog nemogućnosti adekvatnih priprema za zimsku sezonu, koje moraju da se ... Detaljnije »

Rekonstrukcija Medijane

Na arheološkom nalazištu Medijana u Nišu započeli su obimni istraživački radovi koji će rezultirati izgledom tog lokaliteta iz vremena Konstantina Velikog Detaljnije »