Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: kolumne

Uroš Tošić | Uknjižite me molim Vas

13. jul 2012. godine, ”Katastar” grada Niša, 11:45, kancelarija pored šaltera. Tri gospođe oko stočića, pokrivljene krkaju salamu (kockasta ona, možda mortadela ili tako nešto slično), jogurt u čaši, A4 formati papira (više komada) kao stolnjak. Detaljnije »

Aleksandar Nikolić Coa | Dubina fioke

Retko sanjam. Ustvari verovatno sanjam i češće no što mislim ali kada ujutru protrljam oči razbacam fragmente snova svuda po glavi tako da ne čine nikakvu smislenu celinu bez koje jednostavno ispare do doručka. Detaljnije »

Velibor Petković | JEBAVAC PRED SUDOM

U petak 26.8. u kafeu Raskršće održana je promocija poslednjeg broja Trash magzina. Deo atmosfere ne možemo da vam prenesemo ali zato uz dozvolu uredništva Pressing Magazina i Trash Magazina prenosimo vam jednu od priča predstavljenih sinoć. Detaljnije »

Aleksandar Nikolić Coa | Ispod neba, iznad korova

Tmurni oblaci su se prolili po nebu. Hladno jutro je nekako išlo uz to. Vetar je pravio visoke talase trave koji su se razbijali o kamenje i drveće ko o pučinu. A i samo drveće se pokorno savijalo ka zemlji sklapajući grane ko ruke u molitvi. Detaljnije »

Dejan Dabić | BIOSKOPI U NIŠU POSLE MINI FESTA

Poslednja bioskopska predstava U Nišu je bio drugi mini Fest zaredom (nakon pauze od 2004.godine) koji su zajednički organizovali distributerska kuća iz Beograda “Pro Vision” i Niški kulturni centar, uz pokroviteljstvo gradske opštine Palilula. I ova filmska manifestacija, na kojoj je za sedam dana prikazano četrnaest premijernih ostvarenja sa ovogodišnjeg beogradskog Festa, pokazala je da Nišlije nisu okrenule leđa filmu ... Detaljnije »