Film

Oženiću celo selo

ozenicu-celo-seloSvečana premijera dokumentanog filma Željka Mirkovića „Oženiću celo selo“ biće održana u subotu 25. juna u 20h u sali Pozorišta lutaka. Film je prikazan na najvećim svetskim festivalima i TV stanicama, a ovo će biti njegova premijera u rodnom gradu.

Film je svoju svetsku premijeru imao na najvećem evropskom festivalu dokumentanrog filma IDFA u Amstedramu u Holandiji. Nakon toga usledile su projekcije na Zagreb Doxu u Hrvatskoj, Vera Film Festival u Finskoj, Full Frame Documentarni Festival- USA, Beldocs Srbija, a na Al Jazeera Documentary Festvial u Dohi u Kataru film je osvojio nagradu žirija.

Film „Oženiću celo selo“ je već postao hit na TV stanicama u Evropi i svetu i već ga je videla TV publika u Španiji, Israelu, Poljskoj, a uskoro će ga videti i publika u Južnoj Africi.

Dokumentarna bajka o neprestanoj borbi za prave životne vrednosti

Ova bajka o stalnoj borbi za prave životne vrednosti prenesena je kroz priču o harmonikašu Peci koji je odlučio je da oženi sve neoženjene u svom selu. Njegov moto je „Oženiću celo selo, makar mi preselo“

Selo Matejevac, na jugu Srbije ima preko 300 neoženjenih muškaraca. To znači da je skoro svaki treći meštanin neoženjen. Selo se nalazi na samo 10 minuta vožnje od grada Niša u kome živi oko 400.000 građana, ali žene ne žele na selo.

Sa ovim problemom suočava se cela Srbija koja je prepuna neoženjenih mušakraca i neudatih žena, ali oni nikako da se spoje.

Sela se gase, gradovi se pune, a brakova sve manje.

Neoženjeni Harmonikaš Peca odlučio je da uzme stvari u svoje ruke i u svom selu će sprovesti veliki projekat sa ciljem da oženi i stare i mlade, da privuče žene u selo. I na kraju da se i sam oženi.

Film je snimljen u produkciji Optimisticfilma. Podrčku su pružili Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Niša, Opština Pantelej, Jan Vrijman Fund, IDFA.

Vise o filmu saznajte na www.optimisticfilm.com

I will marry the whole village /video/

Pročitajte i...