Sportske vesti

Orlovi“ čekaju Dance

orlovi_copyRukometna reprezentacija Danske biće naredni protivnik nacionalnom timu Srbije u grupi A na Evropskom prvenstvu. Posle uvodne pobede nad Poljskom „orlovi“ su zadržali dobro raspoloženje. Prepodnevnog treninga nije bilo, pa su reprezentativci bili u šetnji u Kovilovu. Pesma na današnjem repertoaru bila je „Dva galeba bela“ Šabana Šaulića, a pevali su je svi igrači.

– Danci nam tradicionalno ne odgovaraju, ali tradicija je tu da se ruši. Došlo je vreme da pokažemo svoju snagu. Imaju najbolja krila na svetu, ali prihvatamo izazov. Posle utakmice ćemo videti gde smo – rekao je golman Srbije Darko Stanić koji je protv Poljaka bio odličan.

– Taj rezultat nije realan. Realnije je bilo onih 13 golova koje su nam dali u prvih 50 minuta…To pokazuje realnu snagu naše reprezentacije kada se svi podredimo kolektiv i damo maksimum. A i publika nas je odlično podržavala, tako da smo se osećali odlično na terenu – zaključio je Stanić, a prenela Beta.

Utakmica protiv Danske je zakazana za utorak u 20:15, a igraće se u beogradskoj dvorani „Pionir“. Danci su u prvom meču pobedili Slovake sa 30:25.

SPortal

Pročitajte i...