Kulturna dešavanja

Opera „Toska“ u Vilinom Gradu

tosca2Prikazivanjem snimka opere „Toske“, u produkciji minhenskog Narodnog pozorišta, 15. maja počinje operska predsezona u ovom niškom bioskopu
Operska predsezona najaviće sezonu direktnih prenosa opera i baleta iz svetskih pozorišta, koja počinje u septembru

Po prvi put u Nišu, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne operske predstave u izvođenju ansambala prestižnih evropskih teatara. U novom digitalnom bioskopu „Vilin grad“ u Nišu 15. maja u 19 časova biće prikazan visoko kvalitetan snimak čuvene Pučinijeve opere „Toska“, u produkciji minhenskog Narodnog pozorišta, koji će otvoriti opersku predsezonu u bioskopu.

Operska predsezona predstavlja uvertiru za predstojeću sezonu (2012/2013.) direktnih prenosa
operskih i baletskih predstava iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra. Sezona direktnih prenosa ovakvih događaja će početi u septembru.

Prikazivanje nefilmskih sadržaja je tradicija koju bioskopska porodica „Cineplexx“ održava širom svog lanca, pa se kao takva prenela u bioskope „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu, a od sada će se praktikovati i u bioskopu „Vilin grad“, koji je član te porodice.

Ljubitelje klasike u nastavku operske predsezone bioskopa „Vilin grad“ očekuje snimak Verdijeve „Aide“ iz milanske Skale, koji će biti prikazan u junu, dok će u julu, kao poslednja u predsezoni, biti prikazana opera „Nabuko“, snimljena na sceni antičkog pozorišta Taormina na Siciliji.
Fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Cena ulaznice za opere je 750 dinara a više informacija o operi pogledajte ovde

Pročitajte i...