Promocije, sajmovi, festivali

Open IT 2011

Open ITProjekat „Open IT“ se realizuje petu godinu za redom i iz godine u godinu se povećava broj studenata, učesnika seminara, kao i kompanija koje su zainteresovane da postanu partneri projekta i da podrže mlade u razvoju kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu.

Osim predavanja i radionica, projekat uključuje i Company day koji se održava četvrtog dana seminara, takođe na Fakultetu organizacionih nauka gde svaka kompanija dobija priliku da stupi u kontakt sa studentima i bolje ih upozna sa svojim radom. Projekat „Open IT“ pruža jedinstvenu priliku mladim ljudima da ostvare svoje ambicije jer otvara i mogućnost odlaska na praksu preko AIESEC-a. Svi učesnici seminara mogu da se prijave za neku od brojnih praksi u inostranstvu koje AIESEC nudi, i da rade na razvoju sopstvenih potencijala u oblasti za koju se školuju. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, prijavite se za učešće na seminaru i saznajte sve o „računarstvu u oblaku“. Ova savremena tehnologija koja koristi internet kao platformu, zapravo predstavlja mogućnost iznajmljivanja virtualnog servera na kome se čuvaju velike količine podataka i sa koga se mogu pokretati najrazličitije aplikacije. Koriste je stručnjaci i kompanije, ali i obični korisnici jer kao što je rekao Marc Benioff, predsednik kompanije Salesforce za Cloud Computing tehnologiju: „Oblak služi preduzećima svih veličina…Oblak je za svakoga. To je demokratija.“

Zašto učestvovati na projektu OpenIT?
Aktuelni projekti lokalne kancelarije AIESEC-a na FON-u se realizuju dugi niz godina i do sad su imali veliki uspeh. Sa nekim kompanijama imamo već dugoročnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo. Težimo inovativnosti, stalnom napretku i uvek smo u potrazi za novim partnerima. Učešćem na ovom projektu imate višestruku korist, kako u pogledu trenutnog razvoja i pozicioniranja na tržištu, tako i dugoročno obezbeđujući adekvatnu edukaciju potencijalnih kadrova, mladih stručnjaka. Učešćem u obrazovanju, kao i direktnom interakcijom na Company day – u dobijate priliku za neposredni kontakt sa mladim, perspektivnim studentima. Na taj način će se Vaš brend pozicionirati kao pravi izbor za buduće zaposlenje. Podržavanjem projekata studentske organizacije pozicionirate se kao društveno odgovorna kompanija koja sarađuje sa mladima i bavi se problemima zajednice.

Ovogodišnji saradnici projekta su vodeće komapnije iz zemlje: Saga, B-outsourcing, Huge media, Esteh, PS Tech, MD & Profi, HTTPOOL, Yutro.com i Telekom Srbija, kao generalni pokrovitelj programa. Projekat je podržan i od strane Ministarstva kulture, informisanja i informacionog drustva kao i Fakulteta organizacionih nauka.

Period realizacije: 24. – 28. oktobar 2011.

Aplikacija za seminar

Pročitajte i...