Magazin

O čemu maštamo?

sexMuškarci vole da se hvale svojim seksualnim životom, ali retko kad zalaze u detalje, čak i kada razgovaraju sa drugarima. „Postoje neki seksualni pokreti i stavovi koji ih uzbuđuju ali oni ne znaju kako to da zatraže od svojih partnerki,“ objašnjava Sandor Gardos, seksualni terapeut. U nastavku teksta otkrijte o čemu je reč:

1. On želi devojku koja može sama da se uzbudi
Ženama je potrebno vreme da se zagreju. Iako vaš muškarac nema ništa protiv da vam pomogne na tom putu, neće mu smetati ni ako same počnete.

„Mnoge žene smatraju da je posao muškarca da ih uzbude,“ kaže Glorija Brejm, seks terapeut. „Međutim kako biste doživele kompletno zadovoljstvo morate uložiti i same malo truda i dovesti svoje stanje uma tamo gde treba.

Slobodno se ponašajte kao i kada ste same i masturbirate. Zatvorite oči i razmišlajte o svom partneru pa čak i o nekom drugom muškarcu. „Potpuno je prirodno da maštate o nekom drugom kada pokušavate da se uzbudite. Samo to ne govorite dečku.“

2. On želi da seks bude zabavan
Nažalost seks u realnosti baš i nije poput filmskog. „Stvari ne teku uvek glatko tokom seksa – neke poze vam ne odgovaraju i dolazi do čudnih zvukova,“ kaže Gardos. „Ako obraćate pažnju na te stvari samo ćete pokvariti raspoloženje, najbolje je da se u takvim situacijama smejete.“

3. Želi da ga vodite
Kada je reč o zadovoljavanju žena muškarci bi voleli da imaju neki vodič koji će im pomoći. „Vaš partner će ceniti ako mu kažete šta vam prija a šta ne,“ kaže Gardos.

Samo vodite računa kako ćete mu to saopštiti. „Spomenite mu kako se dobro osećate kad uradi nešto što vam prija i podsetite ga ako vam nešto ne odgovara,“ predlaže Brejm. „Ako vam je potrebno da predigra duže traje, zamolite ga da koristi ruke ili usta kako bi vas zagrejao.“

4. On želi da gleda
Za muškarce je ono što vide jednako dobro onome što dobiju, zato mu priredite predstavu. Dovedite ga ispred ogledala i tu vodite ljubav ili ostavite malo odeće na sebi jer muškarci vole da puste mašti na volju. Još jedna stvar koja će ga sigurno uzbuditi je da se dodirujete tokom seksa.

5. Želi da budete nevaljale
Čak iako ste u duši „divljakuša“ možda se stidite da to pokažete dečku u krevetu. „Žene se često plaše da budu nevaljale u vezi jer ne žele da ukaljaju imidž dobre devojke,“ objašnjava Brejm.

„Ali muškarci žele da vide tu vašu stranu koja se ne kontroliše, međutim plaše se da će vas uvrediti ako to zatraže.“ Pokažite mu koliko volite seks, naročito koliko ga volite sa njim. Zgrabite ga kada to najmanje očekuje, uradite nešto novo.

6. On želi divlje iskustvo
Kako biste se izdvojile od prethodnih devojaka sa kojima je vaš partner bio uradite nešto divlje o čemu će on razmišljati narednog dana. „Ne mora to biti nikakva akrobacija, možete mu jednostavno vezati oči i zadovoljiti ga.“

7. On želi raznolikost
Probajte različite stvari u krevetu, budite otvorenog uma. Bilo kakva promena u brzini, poziciji ili pritisku će učiniti čin interesantnijim i uzbudljivijim. „Raznolikost će ga uvek uzbuđivati jer nikad neće znati šta da očekuje.“

8. On želi iznenadan seks
„Zaradićete dosta poena ako mu priuštite seks kada najmanje očekuje,“ kaže Gardos. Tako će znati da vas stvarno uzbuđuje i da vam se dopada. Recite mu da zaustavi kola na nekom usamljenom mestu na putu do kuće ili ga na žurci odvedite u toalet i priuštite mu jedno brzo zadovoljstvo.

9. On želi da vas uzme
Želite da isterate seksi zver iz vašeg partnera? Inicirajte jednu „uzmi me odmah“ akciju. On želi ponekad da se ponaša kao divljak i životinja tokom seksa, ali mora da zna da vam to neće smetati. „Poljubite ga nežno i odgurnite. Recite mu da ako želi još mora to sam da uzme,“ predlaže Brejm.

10. Ponekad želi samo da leži
Muškarci ponekad priželjkuju da vi sve same odradite. Kada uđe u sobu zgrabite ga i gurnite na krevet, skinite mu pantalone i pružite mu nezaboravno oralno zadovoljstvo.

Možete i nežnije pristupiti situaciji. Recite mu da se skine i da legne, a onda ga polako ljubite po celom telu. Kada poželi da krene na vas, zaustavite ga i odradite sve tako da one ne mora da se mrdne. Verujte nam, isplatiće vam se.

B92

Pročitajte i...