Niške vesti

Novi roman Dejana Stojiljkovića

dexaNovi roman Dejana Stojiljkovića „Duge noći i crne zastave“ od 15. marta je u prodaji i za jedan dan zabeležo je rekordnu prodaju. Dejan Stojiljković je svoje sugrađane obradovao i druženjem koje je upriličeno u Delfi knjižari u Nišu. U divnoj atmosferi, ljubitelji dela Dejana Stojiljkovića, strpljivo su čekali da im autor potpiše novi roman.

Knjižara Delfi u Voždovoj ulici u Nišu, bila je premala, tako da su se redovi napravili i ispred knjižare. Dobru atmosferu još lepšom učinio je Saša Trajković, polufinalista takmičenja „Ja imam talenat“ i autor muzike za trejler i sajt romana, koji je izveo numeru „Slava Svedržitelju“ specijalno komponovanu za ovu prigodu. Za vreme potpisivanja, knjiga „Duge noće i crne zastave„, prodavala se po sniženoj ceni za 15%, a Laguna je svoje čitaoce nagradila i popustom od čak 30% na sve knjige sa TOP 20 liste. Svi posetioci uživali su u vinu Kuće vina Živković. Čitav događaj pratile su mnogobrojne novinarske ekipe.

Autor bestselera „Konstantinovo raskršće“ junake svog novog romana – srednjovekovne velmože i vitezove kneza Lazara, Milana Toplicu, Ivana Kosančića, Miloša Obilića, Stevana Musića, kao i njihove turske savremenike i ljute protivnike sultana Murata, Bajazita, Ali-pašu i druge – oživeo je i prikazao u sasvim novom, drukčijem svetlu nego što smo dosad navikli.

Daleko od idealizovanih junaka narodnih pesama ili svedenih likova iz istorijskih svedočanstava, Stojiljkovićevi srednjovekovni srpski plemići i turski velikaši pred očima čitalaca pretvaraju se u ljude od krvi i mesa, u gorostasne i nemilosrdne srednjovekovne figure sa manama i strahovima, sumnjama i snovima, usponima i padovima. Dramatična potraga za kivotom kneza Lazara, opis prilika na srpskim dvorovima i pripremanje otpora turskoj najezdi prepliću se sa događajima i raspoloženjima koji vladaju u osmanlijskom taboru, spletkama i ambicijama Muratovih sinova, derviša i vojskovođa, ispredajući tako uzbudljivu priču koja se čita bez daha.

Naručite knjigu online

Pročitajte i...