Koncerti

Novembar

novembarNiški pank bend „Novembar“ promovisaće 12. marta u klubu Feedback novi album „Proklet“, koji će se uskoro naći u prodaji.

Na novi album sa 14 pesama, posle „Radulizma“ objavljenog 2008., čekalo se 5 godina da bi „sazreo“, kažu članovi benda.

Iako „Novembar“ čine ljudi različitih muzičkih opredeljenja, svako je ono što jeste, ali su ipak svoje stilske želje podredili albumu. Zato je zvuk sada drugačiji.

– U biti je pank, odnosno bunt. Zanimljivo je što kad si mlad, nosiš bunt koji bi vremenom trebalo da jenjava, ali ova situacija ti ne dozvoljava da odrasteš na taj način, tako da se ni naš bunt ne smanjuje – kaže gitarista Bojan Ranđelović.

Teme pesama su socijalne i tiču se neispunjenih očekivanja i slike današnjice. Tekstove je pisao pevač Goran Kostić – Kosta, producent je basista Nenad Pejčić, a autor muzike, kažu, sam bend.

– Radili smo staru školu zvuka gde je akcenat na sadržaju, a ne na upeglanosti. Namerno smo ostavili da nešto „štrči“ i nismo „peglali“ do perfekcije – kaže Ranđelović.

Gosti na prvoj pesmi, koja nosi ime benda, jesu Ljuba i Japa iz „Totalnih klošara“, dok je na poslednjoj pesmi „Punk rock story“ gostovao Kris Pantelas iz solunskog benda „Voodoo healers“.

Publika koja dođe u Fidbek na promociju čuće ovu pesmu „u originalu“ jer će na njoj svirati i ovaj grčki sastav. Podršku će, osim njih, dati kragujevački pankeri KBO i „Hidrogen“ iz Ladovice.

Pročitajte i...