Niške vesti

Nova saobraćajna signalizacija

pesacki-prelazPovodom postavljanja nove saobraćajne signalizacije, na tri lokacije u opštini i uređenja pratećih sadržaja pored infrastrukturne mreže u opštini Palilula, predsednik Gradske opštine Palilula, prof.dr Igor Novaković, i predsednik Skupštine Gradske opštine Palilula, Milan Đurđević, posetiće lokaciju u ulici «Vojvode Putnika» (kod Balon sale OŠ «Kralj Petar Prvi», gde su radovi završeni.

Dva znaka upozorenja (znak- blizina škole i znak-obaveštenje o ograničenju brzine na 30km ili 50 km) nove genracije sa led diodama velike vidljivosti postavljena su kod OŠ „Branko Miljković“ i to jedan u ul.Ljubomira Nikolića dok je drugi u ul.Marina Držića, ka semofaru na uglu ulica. Jedan veći obostrani znak sa led diodama postavljen je u ul.Vojvode Putnika, na pešačkom prelazu između dve kasarne, pored OŠ „Kralj Petar Prvi“.

Drugi znak je postavljen iznad kolovaza (na konstrukciji) i upozorava sve učesnike u saobraćaju da je u blizini škola. Na ovom znaku naizmenično se pali obaveštenje -„blizina škole“ i „ograničenje brzine na 30 km u toku trajanja časova. Kada đaci dolaze i odlaze iz škole(špica) dodatno se na svim znakovima pale dva žuta blinka koji takođe upozoravaju učesnike u saobraćaju. Kada đaci ne idu u školu (i vikendom) znakovi su programirani da obaveštavaju učesnike u saobraćaju o blizini škole ali je tada ograničenje brzine podešeno na 50 km na čas.

Pročitajte i...