Niške vesti

Nišu 10 miliona dinara

gradonacelnikSaradnja Naftne industrije Srbije i grada Niša se nastavlja. Treći put zaredom, gradonačelnik Niša, Miloš Simonović je sa generalnim direktorom NIS-a, Kirilom Kravčenkom, potpisao Sporazum o socio- ekonomskoj saradnji, kojom će Niš od NIS-a dobiti deset miliona dinara.

Polovina tog novca biće namenjena za projekte lokalne zajednice, a polovinom raspolaže grad, koji će taj novac iskoristiti za razvoj sporta i gradskih klubova. Osim socio ekonomskog, potpisan je i memorandum o saradnji u oblasti energetike.

Sporazum koji je potpisao gradonačelnik Niša, Miloš Simonović sa generalnim direktorom naftaškog giganta NIS-om, čija je vrednost deset miliona dinara, dokaz je dobre saradnje koju je grad imao sa NIS-om prethodne dve godine, kažu u gradskoj upravi. Jedina razlika je, kako kažu, način na koji će novac biti potrošen.

„Polovina datih sredstava biće dato poznatim klubovima koji su i ranije dobijali sredstva od NIS-a, a ostatak će biti deljen za projekte, kojima će svako moći da konkuriše, a javni konkurs biće raspisan uskoro i biti objavljen na gradskom sajtu“, kaže Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

U gradskoj kući, prvi čovek Niša, sa predstavnikom Naftne industrije Srbije potpisao je i Memorandum o saradnji u oblasti energetike.

„Ovaj memorandum se odnosi i na derivate, i na biogas, koji nije obnovljivi izvor energije, ali ponovo znači i za nas i za grad“, kaže Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Polovina sredstava kojim po sporazumu grad Niš raspolaže, odnosno pet miliona dinara, dodeljena je uspešnim niškim klubovima. Dva miliona dato je ŽRK „Naisa“, dva RK „Železničar“ i milion festivalu „Nišvil„.

TV5

Pročitajte i...