Promocije, sajmovi, festivali

Niški zlatni kotlić

zlatni-kotlicMeđunarodno takmičenje u pripremanju riblje čorbe i specijaliteta od ribe, po sedmi put održaće se u Nišu 9. i 10. maja. Organizator ovog takmičenja je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Pravo na učešće imaju svi ugostilji profesionalci, amateri i učenici ugostiteljskih škola. Ove godine učesnivci na takmičenju sem iz gradova Srbije i Niša, biće i iz svih zemalja u okruženju: Crne Gore, Bugarske, Grčke, Republike Srpske, Makedonije. Žiri koji će ocenjivati pripremljenja jela biće sastavljen od poznatih majstora kulinarstva, članova asocijacije šefova kuhinja Srbije, Slovenije i Bugarske.

Takmičenje startuje 9. maja od 17 sati u parku Svetog Save, u pripremi riblje čorbe i paprikaša, a nastavlja se sutradan 10. maja od 19 sati u restoranu „Premijer“, pripremanjem specijaliteta od ribe, gde će se od 19 sati održati i proglašenje pobednika, dodela medalja, diploma i pehara.

Generalni pokrovitelj manifestacije je preduzeće „Lovopromet“ i Grad Niš kao pokrovitelj. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti do 1. maja Udruženju ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša. Posebna poruka ove manifestacije je promovisanje zdravog života i preporuka da se riba što više konzumira u svakodnevnoj ishrani.

Pročitajte i...