NisCafe Tabloid

Niški LDP poziva na koncert Svetlane Cece Ražnatović

cecaKako NišCafe Tabloid nezvanično saznaje, Gradski odbor i Mladi Liberalno-demokratske partije u Nišu pozvali su danas Nišlije da masovno posete koncert naše poznate kulturne radnice Svetlane Cece Ražnatović koji će se održati u niškoj tvrđavi 28.9.2013.

Akciju promocije koncerta, omladina LDP-a će izvesti pred početak istog na platou u niškoj tvrđavi gde će se deliti pesmarice sa tekstovima Cecinih pesama a onda će svi članovi LDP-a u Nišu (svih dvanaest) masovno i organizovano otići da uživaju u milozvučnom pevanju Cece Nacionale.

Srđan Pešić Peša, predsednik niškog odbora LDP-a nije krio zadovoljstvo što je iza Cecinog koncerta grad Niš stao kao pokrovitelj i oduševljeno pozdravlja ovu odluku gradskog rukovodstva. „Hvala Bogu da su se čelnici grada Niša konačno dozvali pameti i shvatili šta je prava umetnost i vrhunska kultura! Mi iz LDP-a (svih dvanaest) smo još zimus izražavali svoje nezadovoljstvo što se pare građana Niša usmeravaju na neke bezvredne projekte kakve su nekakve pozorišne predstave o nekakvim nebitnim rimskim carevima a istovremeno pravi umetnici, poput Cece, nemaju podršku institucija!

Zato smo i odlučili da jednim javnim istupanjem pozovemo sve građanski orjentisane građane Niša da dođu i uveličaju ovaj umetnički spektakl i pokažu ovim primitivcima što vole pozorište snagu jedne drugačije Srbije i drugačijeg Niša! Pa ne može neki tamo Miodrag Krivokapić da uzme od građana masan honorar a za našu Cecu da nema ništa! Nisu nas glasači (sva trojica) za to birali!

Samim tim, Ceca, kao izuzetna umetnica, zaslužuje našu punu podršku! I ne samo to. Ja sam specijalno za nju pripremio buket ruža iz moje bašte i jednu recitaciju čiji sam autor lično.

Gospodin Pešić nije otkrio našim novinarima o kakvoj se recitaciji radi samo je izrazio želju da Ceca istu pretvori u pesmu na svom sledećem albumu. „Znate kako…“, dodao je popularni Peša.

„Primetio sam da tekstovi Marine Tucaković na poslednja tri Cecina albuma nisu baš na nivou kakav zaslužuje jedna tako velika umetnica i vokalna solistkinja pa sam želeo da malo pomognem. Nadam se da će Ceca imati sluha za vapaj koji dopire sa nežnih struna moje pesničke duše. Takođe, želim da čestitam ljudima koji vode grad što su konačno shvatili šta je prava kultura, znam da je ovaj potez bio težak i radikalan, ali praštam im jer su priznali grešku. Niš će od sada biti centar pravih kulturnih događanja na koje vredi trošiti novac poreskih obveznika.

Usudiću se da predložim čelnicima grada da budu pokrovitelji i simpatizerke LDP-a Jelene The Diva Karleuše, koja nije ništa manja umetnica od Cece. Tu će tek imati punu podršku niškog odbora LDP-a – od prvog do dvanaestog člana. Sad više neću morati da izlazim za govornicu u gradskoj skupštini i govorim – Kude su be moje pare? već će moj stav biti primereniji situaciji i glasiće – Lepše je s kulturu! Dole Konstantin! Živela Ceca!“

Članovi LDP Niša (svih dvanaest) svoju akciju podrške Cecinom koncertu sprovode pod sloganom TO, MIKI, TO!

Pročitajte i...