Sportske vesti

Niš i Čair najbolji domaćini

euro2012-11Grad Niš i njegovi sportski radnici položili su ispit u organizaciji Evropskog prvenstva u rukometu i za to dobili najvišu ocenu.
Ovo se moglo čuti sinoć, pred poslednje dve utakmice u Nišu, na konferenciji za novinare koju su u pres centru hale „Čair“ održali predsednik Organizacionog odbora dela prvenstva u Nišu, Laslo Šinka, niški gradonačelnik Miloš Simonović, predsednik RSS Velimir Marjanović, generalni sekretar i direktor EURO 2012. Božidar Đurković.

– Izuzetno smo zadovoljni ocenama čelnih ljudi Evropske rukometne federacije, ali i učesnica kvalifikacione grupe u Nišu, novinara i navijača. Time su Nišlije dokazale da su sposobne za organizovanje najvećih i najznačajnijih sportskih manifestacija. Bez ijedne primedbe su svi, što navodi na zaključak da je grad Niš sa svojim rukovodstvom učinio i više nego što se očekivalo – rekao je Marjanović.

S nadom da će se i u drugom krugu, u Novom Sadu i Beogradu, i u završnici prvenstva sve biti u najboljem redu, a da će nakon ove rukometne fantazije o Srbiji da se govori u superlativu širom Evrope, gradonačelnik Niša iskoristio je ovoj susret sa novinarima da saopšti da će se ovaj grad kandidovati i za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2013. godine.

Sportski Žurnal

Pročitajte i...