Niške vesti

Niš dobija kompleks od 20 spratova

bubanjski-herojiAmerička kompanija Clean Earth Capital (CEC) gradiće u Nišu stambeno-poslovni kompleks od 20 spratova, kaže vlasnik te kompanije Filip Bej.
Bej je najavio je da će u narednih mesec dana biti raščišćena lokacija nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje stambeno- poslovnog komplesa istog naziva kojim će dominirati poslovna kula od 20 spratova.

„U roku od 30 dana biće završeno raščišćavanje lokacije, a onda će nam biti potrebno još oko šest meseci za pribavljanje dozvola za izgradnju. Prvo će biti izgrađen sportski centar, a sledi izgradnja stambenog naselja i šoping centra“, rekao je vlasnik kompanije CEC, koja je je u Nišu predstavila master plan budućeg kompleksa.

Američki investitor takođe je položio depozit od deset miliona evra kao garanciju da će projekat biti završen za pet godina.

Prema master planu, kompleks „Bubanjski heroji“ imaće osim poslovne kule i savremeni biznis centar, hotel, stambeni kompleks, šoping centar, vodeni park, teniske terene, olimpijski bazen na otvorenom, zgradu Univerziteta, studentski dom, luksuzne apartmane i bolnicu.

Prostiraće se na oko 300.000 kvadrata na zemljištu površine 15 hektara i biće novi centar opštine Palilula, jedne od pet gradskih opština u Nišu.

Američka kompanija kupila je krajem januara 15 hektara zemljišta u kasarni Vojske Srbije i tada je najavljeno da će u projekat izgradnje kompleksa uložiti oko 60 miliona evra. Na poslovima izgradnje biće angažovane lokalne građevinske firme, rečeno je.

Ova lokacija pripala je gradu na osnovu ugovora o razmeni imovine sa Ministarstvom odbrane, po kojem će više od 200 stanova koji će biti izgrađeni na tom prostoru biti namenjeno pripadnicima Vojske Srbije.

Investicija CEC-a biće četvrta najveća američka investicija u Srbiji, saopšteno je.

Pročitajte i...