Magazin

Neverovatni 3D štampači

3d-printerAko mislite da je danas nemoguće ostvariti svoje snove, varate se! Sa ovim štampačima ćete moći da opipate ono što ste i zamislili. Predstavljamo Vam nekoliko modela 3D štampača, uživajte u svetu najnovije tehnologije!

Cube 3D printer je veoma praktičan i lak za upotrebu, podjednako ga koriste i mladi i stariji. Zauzima jako malo mesto na stolu. Njegove dimenzije su 26 x 26 x 34, a težina je oko 8 kg sa svim dodacima upakovan u svoju kutiju. Inače se koristi za štampanje malih, sitnih predmeta i figura koje možete sami osmisliti na svom računaru.

Dovoljno je skinuti sa interneta potrebne softvere i „igra“ može da počne. Predmeti koji će se pripremati će biti dovoljno otporni i čvrsti. Korisnik može birati između dva materijala: ABS ili PLA koji su slični plastici. Materijali su dostupni u više boja.

Može se povezati sa kompjuterom ili laptopom preko WiFi-ja ili se podaci prenose sa USB-a. Međutim, moramo napomenuti da za pripremu jednog malog predmeta je potrebno mnogo vremena, oko 8 sati. Cena uređaja se kreće oko 1.300 dolara.

EASY3DMAKER će Vam dočarati snove uz malo para, pošto je vrlo ekonomičan. Slično se koristi kao i prethodno opisan printer. Pomoću određenih softvera može se kreirati željena stvarčica. Nakon unošenja šeme u program, štampač može da započne svoj posao. Putem topljenja plastike on formira i sam predmet. Mali je, lak za rukovanje i može se reći da je brži od njegovog prethodnika.

– Najslađe fantazije su Vam na dohvat ruke! CHEFJET 3D PRINTER je neverovatan i jedinstven. Od sada ćete moći da pripremite svoje slatkiše uz pomoć 3D štampača. Kako? Vrlo lako! ChefJet 3D printer je štampač hrane. Umesto plastike, on kao sirovinu koristi mešavinu vode, šećera i jestive boje za kreiranje 3D jestivih geometrijskih figura koje nije moguće napraviti konvencionalnim metodama pravljenja slatkiša. Za gurmane je na raspolaganju i skuplja varijanta, ChefJet Pro, koji može da štampa hranu sa ukusom vanile, jagode, jabuke, lubenice…

3d-printer3

Naravno, sve ima svoju cenu! Ova mašina košta oko 5.000 dolara. Dobro ste pročitali! Pitam se: koliko čokolade se može kupiti za te pare?

Sa svim 3D štampačima ili printerima se mogu kreirati razni predmeti, međutim, smatramo da kod nas još uvek nisu dovoljno pristupni. Možda i cena igra veoma važnu ulogu u ovoj priči, ali iako bi bili jeftiniji, ljudi bi ga koristili za „igru“. Ozbiljne firme već ga koriste za izradu raznih delova za automobile ili druge mašine. Ovi uređaji će jednog dana promeniti svet!

Pročitajte i...