Promocije, sajmovi, festivali

Muzički edikt 2011

muzicki-ediktMeđunarodni festival horske muzike „Muzički edikt“
12-19. jun
Sala Svetosavskog doma pri Sabornoj crkvi u Nišu

ovodom predstojeće proslave 1700. godina od donošenja Milanskog Edikta u periodu od 12 do 19. juna u Nišu, održaće se drugi međunarodni festival horova pod nazivom „Muzički edikt“. Organizatori festivala su Crvena pevačka družina „Branko“ u zajednici sa Crkvenom opštinom Niš i gradom Nišom.

Na ovogodišnjem festivalu svoje učešće je potvrdilo 21 horova iz Srbije i inostranstva, na festivalu će pevati 550 pevača- 300 pevača iz 8 država i 250 pevača iz naše zemlje. Ugostićemo horove iz sledećih zemalja: Italije, Rusije, Poljske, Bugarske, Belorusije, Ukrajine, Grčke, Republike Srpske i Srbije.

Program će se odvijati na dve bine, glavna bina u sali Svetosavskog doma u porti niške Saborne crkve na kojoj će se izvoditi duhovna muzika, dok će druga bina biti postavljena u parku Svetog Save gde će horovi pevati etno muziku svoje zemlje. U toku festivala biće organizovani i koncerti van Niša- u Beogradu, Kruševcu, Prokuplju, Leskovcu i Beloj Palanci.

Festival se organizuje u cilju promocije Niša kao rodnog grada cara Konstantina, značajnog mesta na hrišćanskoj karti sveta, tačke preseka na starom rimskom putu za Konstantinopolj, vezi između istoka i zapada.

Pročitajte i...