Magazin

Mrzim ovu pesmu

mrzim-ovu-pesmuInternet portal NME sastavio listu najdosadnijih pesama na svetu.
O ukusima se ne raspravlja, tako da uredništvo muzičkog magazina daje „ponudu“ od 25 najgorih, najdosadnijih, najiritantnijih pesama ikada, i ostavlja vam mogućnost da sami procenite da li se među kandidatima nalazi i neka pesma koja vas tera da se naježite.

Lista počinje sa Brunom Marsom, njegovom pesmom „The lazy song“ i pitanjem „zašto?“

„Shvatamo da možeš da sediš kući, držiš ruku u pantalonama, ali te molimo da nam ne pevaš o tome“, piše NME.

„Lenjivca“ slede Florence & The Machine sa pesmom „You’ve got the love“ i naslovna tema filma „Alvin i veverice“ – „I like to move it, move it“.

„Zašto nas nervira ova pesma? Reel2Reel numera je ubrzana i pevaju je čupava, animirana stvorenja“.

Alvina sledi Des’ree sa pesmom „Life“, koja je simpatična „samo po sebi“, ali je u jednom periodu emitovana više puta nego što je trebalo, taman koliko da skapiramo da je tekst u pesmi pomalo čudan – „ne želim da vidim duha, radije bih pojela parče tosta…“.

Na listi su se našli „Pepersi“ sa pesmom „Suck my kiss“, a zahvaljujući tekstu pesme „Earth song“ i legendarni Majkl Džekson. „Šta ćemo sa slonovima, da li smo izgubili njihovo poverenje“…samo je deo teksta pesme zbog kojeg se kralj popa našao na listi.

U najiritantnije spada Crazy frog „Axel F“, LMFAO i „Party Rock Anthem“ koja je „toliko loša da ju je sigurno pisao Will.I.Am, onda, sasvim slučajno, Will.I.Am i njegov Black Eyed Peas sa numerom „My humps“, Cranberries sa pesmom „Zombie“ i pesma iz Mapet šoua „Mahna Mahna“. Razlog? „Osoba koja drži ovu pesmu kao melodiju na svom mobilnom telefonu, mora da je serijski ubica“.

Listu zaokružuju Flo Rida i „Right Round“, Maroon 5 „Moves Like Jagger“, Limp Bizkit i pesma „Rollin“ kao i Dido sa pesmom „Thank You“.

Mondo

Pročitajte i...