Koncerti

Mojca Mori Malek

isceljujuci-zvuciPlanetarni gongovi, kristalne i himalajske činije istrumenti su koji imaju veoma dugu tradiciju u istočnim civilizacijama i veruje se da njihovi zvukovi imaju isceljujuće moći.

Karakterišu se bogatim zvučnim spektrom koji nas ispunjava harmonijom i kontinuiranim osećajem obnavljanja. Planetarni gongovi su podešeni na frekvencije rotacija planeta našeg Sunčevog sistema. Sa druge strane, himalajske činije izrađene su od 7 legura gvožđa gde svaka od njih takođe predstavlja određenu planetu u Sunčevom sistemu. Zbog svog mističnog dejstva na živa bića, nalaze veliku primenu u meditacijama i zvuko-terapijama. Svaki čovek je odraz makrokosmosa i tako isceljujući zvuci ovih instrumenata pobuđuju energetske centre našeg tela i organa, opuštaju na svim nivoima, podmlađuju i regenerišu našu energiju i bio stanje u celini.

Mojca Mori Malek, je međunarodno priznata umetnica iz Maribora (Slovenija). Svojim performansima učestvovala je na mnogim značajnim dešavanjima širom Evrope.

Ulaz je besplatan, karte se mogu preuzeti u prostorijama SKC-a svakog radnog dana od 10 sati do 15 sati. Sve informacije mogu se dobiti na telefone 018/523-120 i 018/523-411.

Subota, 21. april od 20 časova. Sala Fakulteta Umetnosti

Koncert organizuje Studentski kulturni centar Niš.

Pročitajte i...