Niške vesti

MIN Lokomotive na tenderu

lokomotiva_copyMeđu pismenim ponudama na javnom nadmetanju koje su raspisale Železnice Srbije za remont deset električnih lokomotiva, samo je jedna domaće firme – MIN Lokomotive iz Niša. Direktnim pregovorima, najkasnije za mesec dana, biće izabran izvođač radova.

Tenderska komisija Železnica Srbije otvorila je dokumentaciju tri strane i jedne domaće firme koje konkurišu za dobijanje posla na remontu deset električnih lokomotiva.

Slaviša Dinić, radnik MIN Lokomotive iz Niša punih 25 godina remontuje lokomotive u jedinoj firmi koja to radi punih stotinu godina, kaže da ne bi voleo stranci dobiju posao, posebno što je njegovo preduzeće, posle poništene loše privatizacije, počelo polako da se oporavlja:

„Pošto smo jedva stali na noge, mislim da država neće dozvoliti da lokomotive odu van naše granice.“

Oko tri stotine radnika MIN Lokomotive smatra da su na majskom tenderu, koji je poništen, ponudili bolje uslove od ostalih firmi: neke nisu imale reference za traženi posao, jedna je imala previsoku cenu a jedna nije član CEFTA.

Predsednik sindikata Nezavisnost MIN Lokomitive, Zoran Stanković kaže da su na tom tenderu samo izgubili vreme, jer bi, možda, neka od lokomotiva bila već remontovana i uključena u saobraćaj.

Vrednost remonta deset lokomotiva je preko tri miliona evra. U MIN Lokomotivi kažu da bi mnogo značilo da dobiju posao. Prema rečima generalnog direktora MIN Lokomotive Slavka Raičevića, to bi omogućilo upošljavanje firme za narednu godinu, tako da bi „u mirnoj situaciji usput obezbeđivala posao i kod drugih kupaca“.

MIN Lokomotiva, zahvaljujući programu vlade za preduzeća u restruktuiranju, posla ima do januara, a podsticajnim sredstvima Fonda za razvoj i Ministarstva ekonomije obnovljena je proizvodnja, izbegnuto gašenje firme i namirene sve obaveze prema radnicima.

Kako ih ne bi snašli stari problemi, sindikati preduzeća uputili su pismo predsedniku države i vlade sa zahtevom da domaći posao pripadne domaćem preduzeću.

Politika

Pročitajte i...