Promocije, sajmovi, festivali

Međunarodni festival stripa – NiFest 2014

nifestOvaj festival stripa poneo je naziv NIFEST, a pravu ekskluzivu ovog festivala činiće njegovi gosti. U Nišu će od 23. do 27. aprila boraviti i Roberto Rekjoni, urednik i scenarista Dilana Doga, kao i Đovani Fregieri, jedan od najpoznatijih italijanskih crtača koji je potpisao na desetine epizoda Dilana Doga.

Pored njih sa posetiocima NIFEST-a će se družiti i proslavljeni domaći autori: Darko Perović, Aleksa Gajić, Vladimir Krstić Laci, Mirko Čolak, ali i makedonski autor Aleksandar Sotirovski.

Centralno dešavanja Festivala biće Sajam stripa na novom niškom sajmištu u Duvaništu, na Vizantijskom bulevaru. Svoje učešće na Sajmu, veliki popuste i promocije najavili su svi veći srpski strip izdavači.

Pored Sajma, Nišlije će moći da posete i 4 izložbe posvećene stripu, i to u Paviljonu u Niškoj tvrđavi, galeriji Niškog kulturnog centra i u prostorijama TON-a u Obrenovićevoj ulici.

Za najmlađe su planirani i časovi crtanja u školama, koje će održati upravo gosti festivala. Specijalna predavanja i promocije izdanja se podrazumevaju.

Više informacija pogledajte na sajtu festivala

Pročitajte i...