Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
MARJAN TODOROVIĆ – MAXA

MARJAN TODOROVIĆ – MAXA

MARJAN TODOROVIĆ - MAXA

(poznat i pod pseudonimom Joker) rođen je 20. jula 1979. u Nišu. Po zanimanju je profesionalni glumac a po vokaciji slobodan umetnik. Najpoznatiji široj javnosti kao jedna polovina veoma uspešnog hip-hop dua D-Fence sa kojim je izdao album “Urbanizam i renesansa” i imao niz nastupa u zemlji inostranstvu, uključujući tu i nekoliko uzastopnih nastupa na festivalu EXIT.
Dobitnik je nagrade Niške Art Fondacije za dramu “Eez Mooda” u kojoj igra glavnu ulogu i koja je trenutno na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu kao deo omnibusa “Odabrani i uništeni”. Autor je, idejni tvorac i izvođač radova u kultnoj TV emisiji “Pozorištance” koja ide na TV 5.

Jedan je od autora pesme “Centrifuga” posvećene decentralizaciji koja je digla priličnu prašinu u vreme svog pojavljivanja. Trenutno se, sem glumom, bavi raznim oblicima umetničkog stvaralaštva, a uskoro će mu biti publikovan i književni prvenac. Maxa je veseo momak, druželjubive prirode, svojevremeno popisan od strane Gazda Tonija i kao inventar u kultnom kafiću “Tajm”. Možete ga sresti na svim mestima gde se događa nešto zanimljivo bilo da su to kafane, žurke, koncerti ili pivnice. Poseban doživljaj sa njim je ispijanje špricera u glumačkom bifeu Pozorišta. Pije sve što piju mladi. Živi i radi u Nišu.

Ostavi komentar