Promocije, sajmovi, festivali

Magične ruke

magicne-ruke„Magične ruke“, naziv je izložbe nakita i odevnih predmeta, koja će se pod pokroviteljatvom Gradske opštine Palilula i Niškog kulturnog centra održati u subotu, 02.04.2011.godine, u holu Niškog kulturnog centra, ul.Stanoja Bunuševca bb.

Na konferenciji za novinare, koja je ovim povodom održana u opštini Palilula, o ovom projektu govorili su Boban Mikić, član Veća opštine Palilula, Marija Radosavljević, profesorka Umetničke škole u Nišu i Angelina Andrejević, diplomirana dizajnerka enterijera. Po rečima Bobina Mikića, opština Palilula podržava mlade umetnike primenjene umetnosti, kako bi bili prepoznatljivi široj zajednici.

Na jednodnevnoj izložbi u holu Niškog kulturnog centra, od 13:00-21:00 sat, biće izložen nakit i odevni predmeti ručne i unikatne izrade kao i tkani predmeti udruženja žena iz Svrljiga – „Zlatne niti“ i Umetničke škole u Nišu.

Postavku izložbe „Magične ruke“, koja će okupiti tridestak izlagača-mladih umetnika iz oblasti primnjene umetnosti iz Niša, Beograda i Republike Makedonije, organizovali su „Centar za razvoj demokratskog društva“ u Nišu, i udruženje „Cultus Media“ Niš. (tekst-foto D.Vidojković)

Pročitajte i...