Kulturna dešavanja

Literarni Online Inkubator u Nišu

online-inkubatorOvog avgusta projekat Literarni Online Inkubator stiže i u Niš! U subotu, 31. avgusta, s početkom u 18 sati, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu biće održana radionica koja će obraditi čak tri teme koje su značajne za mlade, talentovane autore. Kao specijalni predavač, Dejan Stojiljković, autor Laguninih bestseler romana, pričaće o sledećim temama:

1. Originalnost literarnog dela i zamke
2. Fikcija kao književni pravac
3. Put od romana do scenarija

Radionica je namenjena pre svega učesnicima projekta Literarni Online Inkubator, mladima od petnaest do trideset godina, ali je otvorena i za sve ljubitelje knjige i pisane reči. Dejan Stojiljković će mladim autorima i ljubiteljima knjige, kroz predavanje i razgovor, preneti svoja iskustva, nastala prilikom stvaranja romana „Konstantinovo raskršće“ i „Duge noći i crne zastave“. Ovakva radionica je svakako najbolji način da jedan iskusni pisac svoje znanje prenese onima koji tek treba da se usavrše na polju literarnog stvaralaštva.

Literarni Online Inkubator je jedinstveni projekat na ovim prostorima, osmišljen tako da mladima omogući kreativni razvoj na polju literarnog stvaralaštva, kroz korišćenje modernih kanala komunikacije – interneta, aplikacija i društvenih mreža.

Projekat traje do 15. novembra ove godine, a u njemu mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, starosti od petnaest do trideset godina, koji do sada nemaju objavljenih književnih dela. Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i u njemu do sada učestvuje preko stotinu neafirmisanih mladih autora iz Srbije, ali i iz čitavog regiona.

Ovu radionicu organizuje Centar za omladinu „Tvoja Srbija“ u saradnji sa IP Laguna i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“ u Nišu.

Pročitajte i...