Niške vesti

Lidija Mihajlović sportista godine Niša

lidija-mihajlovic2 Lidija Mihajlović izabrana je za najboljeg sportistu Niša u anketi Sekcije sportskih novinara Niša. Natalija Kostić je proglašena za najboljeg mladog sportistu, a Naisa kolektiv. Najbolji su proglašeni na 32. Sportskom balu, gde su prisustvovali mnogi sportisti i sportski radnici Niša.

Lidija Mihajlović je osmi put izabrana za sportistu godine Niša, a peti put za redom. Ove godine Lidija je osvojila 2. mesto u finalu Svetskog kupa u Minhenu sa novim državnim rekordom u gađanju iz MK puške u disciplini 3×20 metaka; član je reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Minhenu osvojila bronzu sa novim svetskim rekordom, a na svetskoj rang-listi je 8. u kategoriji MK puška. Iza nje su džudista Nikola Milošević i kikbokser Stevan Živković.

Za najboljeg mladu sportistu izabrana je teniserka Natalija Kostić, koja je ove godine igrala u polufinalu Oranž Boula do 18 godina, a na ITF listi (juniorska rang lista) je trenutno 17. teniserka. Natalija je zabeležila niz značajnih rezultata na brojnim turnirima u Evropi. Iza nje u izboru najboljih su strelac Katarina Biserčić i kuglaš Aleksandar Milinković.

Rukometni klub Naisa je izabran za najbolji kolektiv ove godine. Naisa je ove godine igrala ¼ finale Kupa pobednika kupova Evrope, a na kraju sezone 2009/2010. je bila 4. u Superligi. Iza nje su ženski fudbalski klub Mašinac i streljački klub Niš 1881.

Sekcija je po tradiciji izabrala i sportskog novinara godine, a ovogodišnji dobitnik je Branimir Živković, novinar sportske redakcije Narodnih novina.

Sportska ličnost ove godine je fudbalski trener Dragan Stojković Piski, koji je sa Nagojom osvojio prvenstvo Japana.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...