Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Kvartet klarineta ”Nevski”

Kvartet klarineta ”Nevski”

kvartetUtorak, 13. decembar 2011 godine od 20h
Sala Fakulteta umetnosti Niš, Knjaževačka 2a

Na koncertu će biti izvedena dela iz opusa popularne klasike, tradicionala i jazz obrada.

Prodaja karata po ceni od 150 din – Music shop ENERGY – TPC Kalča
radno vreme: 10:00 – 15.30 i 18:00 – 20:30

* * *
Za studente (uz index) – karte su besplatne!
Broj besplatnih karata je ograničen!
Studentske besplatne karte mogu se preuzeti u Music shopu Energy ili SKC-u, svakog radnog dana
od 10-14h.

* * *

Kvartet klarineta “Nevski” postoji od 2004 god. a čine ga: Miloš Bjelica, Adam Bou , Nikola Ulemek i Đorđe Jovanović sa mentorom prof. klarineta Ljubišom Jovanovićem.

Kvartet, pored klasičnih dela, svetske i tradicionalne muzike prilagođene za ovaj sastav, u svom repertoaru ima dela popularne i tradicionalne muzike koja obrađuje na zanimljiv i jedinstven način. Pored toga tu su i jazz obrade ali i kompozicije koje su namenski za njega napisane ( “Sonata za četiri klarineta” kompozitora A.Čabarkape koji je na tribini kompozitora u Birmingemu osvojio drugo mesto sa ovom kompzicijom, “Motivi iz Zaplanja” kopozitora Dragoljuba Šarkovića koji je ovu kopoziciju posvetio kvartetu, “Čudna kompozicija” za gitaru i kvartet klarineta kompozitora A.Čabarkape).

Kvartet Nevski je nosilac najvećih nagrada u zemlji i inostranstvu a svojim izvođenjem i specifičnom bojom može da se uvrsti u visoko profesionalne kamerne ansamble . Pored 60 koncerata , izvedenih u svim većim gradovima Srbije, Nevski je nastupao i na nacionalnoj izložbi Srbije u Moskvi za koju je bio odabran od strane Ministarstva kulture. Nevski je nastupao i u okviru nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008 i 2009 godine i u okviru “Klarinet Fest” u Kotoru 2009, 2010 i 2011 godine.

Kvartet Nevski je bio finalista emisije “Ja imam talenat” 2011 godine.

Ostavi komentar