Koncerti

Kvartet klarineta “Nevski“

kvartetUtorak, 13. decembar 2011 godine od 20h
Sala Fakulteta umetnosti Niš, Knjaževačka 2a

Na koncertu će biti izvedena dela iz opusa popularne klasike, tradicionala i jazz obrada.

Prodaja karata po ceni od 150 din – Music shop ENERGY – TPC Kalča
radno vreme: 10:00 – 15.30 i 18:00 – 20:30

* * *
Za studente (uz index) – karte su besplatne!
Broj besplatnih karata je ograničen!
Studentske besplatne karte mogu se preuzeti u Music shopu Energy ili SKC-u, svakog radnog dana
od 10-14h.

* * *

Kvartet klarineta „Nevski“ postoji od 2004 god. a čine ga: Miloš Bjelica, Adam Bou , Nikola Ulemek i Đorđe Jovanović sa mentorom prof. klarineta Ljubišom Jovanovićem.

Kvartet, pored klasičnih dela, svetske i tradicionalne muzike prilagođene za ovaj sastav, u svom repertoaru ima dela popularne i tradicionalne muzike koja obrađuje na zanimljiv i jedinstven način. Pored toga tu su i jazz obrade ali i kompozicije koje su namenski za njega napisane ( „Sonata za četiri klarineta“ kompozitora A.Čabarkape koji je na tribini kompozitora u Birmingemu osvojio drugo mesto sa ovom kompzicijom, „Motivi iz Zaplanja“ kopozitora Dragoljuba Šarkovića koji je ovu kopoziciju posvetio kvartetu, „Čudna kompozicija“ za gitaru i kvartet klarineta kompozitora A.Čabarkape).

Kvartet Nevski je nosilac najvećih nagrada u zemlji i inostranstvu a svojim izvođenjem i specifičnom bojom može da se uvrsti u visoko profesionalne kamerne ansamble . Pored 60 koncerata , izvedenih u svim većim gradovima Srbije, Nevski je nastupao i na nacionalnoj izložbi Srbije u Moskvi za koju je bio odabran od strane Ministarstva kulture. Nevski je nastupao i u okviru nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008 i 2009 godine i u okviru „Klarinet Fest“ u Kotoru 2009, 2010 i 2011 godine.

Kvartet Nevski je bio finalista emisije „Ja imam talenat“ 2011 godine.

Pročitajte i...