Niške vesti

Kopaonik – Doček Nove 2011

kopaonik Zbog blizu 200 sunčanih dana godišnje, nosi ime „planina sunca“. Kopaonik za Novu godinu 2011 pruža nezaboravan ski doživljaj, 44 km ski staza i 20 ski liftova za velike zaljubljenike i početnike. Ovu planinu naročito atraktivnom čini prepoznatljiv pejzaž sa gustim četinarskim šumama. Kopaonik predstavlja najveći ski cenar Srbije. Nova godina na Kopaoniku nudi mnoštvo raznovrsnih sadržaja u kojima ćete uživati.

Kopaonik, je spreman za otvaranje sezone od 1. decembra. Predivna stvar za prave skijaše jesu cene za smeštaj u hotelima koje će u sezoni 2010 / 2011 biti niže i do 35%. Pripreme za zimsku sezonu počele su još u proleće, kada su krenuli obimni građevinski radovi na stazama i na novim instalacijama. Ove godine urađeno je još 20 kilometara sistema za veštačko osnežavanje, što znači da je 75 odsto staza i veznih puteva pokriveno veštačkim snegom. Za sada nisu još pokriveni Gobelja i staze prema Brzeću, ali je u planu za narednu godinu. Takođe, nastavljeni su radovi na antierozivnom uređenju, a u toku sezone Gorska služba spasavanja radiće u sardnji sa MUP-om. Prvi put delovaće i specijalni potražni tim Vojske Srbije, a ugovorom o zdravstvenoj zaštiti sa VMA predviđen je u slučaju potrebe prevoz povređenih helikopterom.

Kopaonik u sezoni ugosti oko milion i po skijaša na 55 kilometara staza, a ove zime najjeftiniji šestodnevni ski pas košta 88 evra, ali i dodatnih 10% popusta za goste u jednom od tri smeštajna objekta MK Mountain Resorta. Prvi put na Kopaoniku, u jednom od hotela, biće ponuđen porodični koncept boravka koji u cenu uključuje tri obroka i piće, dečji vrtić i celodnevnu animaciju – kaže Nikola Avram, direktor MK hotela. Prema njegovim rečima, ove godine, u nekim periodima, cene su niže do 35%. Ako se hoteli Grand i Anđela uporede sa objektima iste kategorije u Austriji, Italiji ili Sloveniji, cene su niže od 15 do 45%“.Za otvaranje ski sezone, od 9. do 12. decembra, važe posebni popusti, pa su rezervacije već rasprodate, ali je najavljeno da će za vreme sajma „Ekspo zim“ od 2. do 5. decembra u Beogradu, cena za ski pas za celu sezonu biće na popustu od 10%, a za koliko je niža i cena smeštaja u hotelima. Izvor:glasrbije.org

Pročitajte i...