Koncerti

Koncert Akademskog hora SKC-a

hor-skcNovogodišnji koncert Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu je tradicija koju Univerzitet i Studentski kulturni centar neguju već dugi niz godina darujući pre svega studentima a i celom Gradu još jedno zanimljivo i drugačije kulturno dešavanje kao muzički uvod u Novogodišnje praznike.

Akademski hor SKC-a, uz svoje tradicionalne goste-domaćine Ženski hor SKC-a, ove godine predstavlja i dve nove vokalne grupe Fiori Capelli i Rossini a u programu će učestvovati i glumci Narodnog pozorišta Niš, Maja Vukojević Cvetković i Aleksandar Krstić kao i ansambli Villanella, Karirani Bach i Musica E. Pod vođstvom Prof dr. Suzane Kostić. dirigenta Akademskog hora SKC-a, na programu će biti klasična dela ali i mnoge popularne melodije u novim aranžmanima. Pred sam kraj, zvanicama i prisutnicam će se obratiti i Rektor Univerziteta Prof dr. Miroljub Grozdanović u svojoj tradicionalnoj novogodišnjoj čestitki.

Ulaz na koncert je slobodan ali je mesta za sve ljubitelje ove tradicionalne manifestacije, i pored velikog hola, uvek malo. Zato se od ove godine, po prvi put i Novogodišnji koncert prenosi uživo preko live-stream-a na sajtu Univerziteta http://www.nuit.ni.ac.rs, gde se već može videti i celokupni snimak prošlogodišnjeg koncerta.

U novogodišnjem dekoru uz mnogo mladih ljudi, studenata Fakulteta Umetnosti ali i svih drugih fakulteta Univerziteta u Nišu i članova horova SKC-a, Novogodišnji koncert je tradicija kojom se još jednom predstavlja i lepota i raznolikost horskog pevanja ali i mnogobrojni mladi muzički talenti koje kroz svoje programe neguju Studentski kulturni centar i Univerzitet u Nišu.

Hol Univerziteta u Nišu
Utorak 27. Decembar u 20h

Pročitajte i...