Magazin

Kako odabrati dobru rent a car agenciju?

rent a car agencija

Usluge rent a car agencija su mnogo više od iznajmljivanja automobila. Pored adekvatnog izbora vozila, postoje brojni drugi zahtevi koje jedna ovakva agencija mora ispuniti kako bi njeni klijenti bili zadovoljni.

Pored toga, mnoge agencije danas nude dodatne pogodnosti za svoje korisnike kako bi se izdvojile od konkurencije i privukle nove klijente. Kada ih privuku, potrebno je i zadržati ih svojom kvalitetnom uslugom, profesionalnošću i kompetencijom.

Bilo da planirate kraći put po Srbiji ili put u inostranstvo radi odmora ili poslovnih obaveza, prilikom odabira rent a car agencije, potrebno je detaljno se pozabaviti njenim uslugama kako biste doneli pametnu odluku.

U nastavku teksta za vas smo pripremili nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete adekvatnu agenciju.

Usluge transfera – izuzetno praktična opcija za vaše putovanje

Pre svega, potrebno je odlučiti u koje svrhe ćete koristiti usluge iznajmljivanja automobila. Tek sa ovom informacijom možete krenuti u potragu za agencijom, jer ćete tek tada znati šta je to što zapravo tražite.

Ukoliko putujete avionom, automobil će vam služiti samo kao transport između aerodroma. Na primer, ako vam je potrebno da se sa aerodroma Konstantin Veliki odvezete do beogradskog aerodroma, vozilo će vam biti potrebno praktično jedan dan, a nakon toga ga nećete koristiti sve do povratka u zemlju.

Prilikom povratka nazad značiće vam da vas vozilo sačeka na beogradskom aerodromu i doveze nazad za Niš. Ono što vam je u ovom slučaju potrebno jesu dva dana iznajmljivanja vozila u jednom pravcu, vremenski udaljena jedan od drugog.

Za ove potrebe, rent a car agencije nude usluge transfera. Usluge transfera podrazumevaju prevoz do željenog aerodroma, u kome ste vi putnik, a ne vozač. Raspitajte se o ovoj usluzi kod željene agencije. One iskusne ponudiće vam komforna vozila i iskusne vozače.

Mogućnost odlaska u inostranstvo – bitna stavka prilikom iznajmljivanja vozila

Bilo da je u pitanju poslovno putovanje, letovanje ili zimovanje, velika je verovatnoća da ćete automobil želeti da iznajmite za putovanje u inostranstvo. Tada je potrebno proveriti da li agencija nudi mogućnost prelaska preko granice sa vozilom.

Uglavnom je to moguće, ali bitno je da to proverite. Ukoliko nudi ovu opciju, agencija će izdati saglasnost, a vi ćete uz doplatu moći da koristite iznajmljeno vozilo tokom celog putovanja.

Vozni park – obratite pažnju na asortiman vozila koji agencija nudi

Sledeća stavka jesu vozila koja će vam biti na raspolaganju. Odaberite rent a car agenciju koja nudi veći broj vozila, kako biste bili u mogućnosti da birate automobil prema vašim potrebama i vašem ukusu.

Kvalitetne agencije u svojoj ponudi imaju novija vozila, različitih marki, modela i kategorija. Pre nego što se odlučite za model, raspitajte se o njegovim karakteristikama. Tako ste uvek sigurni da će imati sve što vam je potrebno za lako upravljanje i lagodno putovanje.

rent a car agencija

Osiguranje vozila – imperativ prilikom iznajmljivanja automobila

Da li rent a car agencija nudi osiguranje vozila jedno je od najvažnijih pitanja koje sebi možete postaviti. Kasko osiguranje koje je uključeno u cenu poštedeće vas mnogih briga, te vam obezbediti bezbrižno putovanje.

Takođe, određene agencije nude i dodatno osiguranje putnika, te se dobro raspitajte o ovim pogodnostima i odaberite agenciju koja će vam obezbediti osiguranje od saobraćajnih nezgoda, oštećenja automobila ili eventualne krađe.

Pomoć na putu dodatno će vam olakšati putovanje

Kao dodatnu uslugu, neke agencije nude i pomoć na putu. Ova praktična pogodnost poštedeće vas mnogih briga koje vam mogu pokvariti putovanje. Toplo vam preporučujemo da se odlučite baš za onu agenciju koja će vam ovu uslugu ponuditi.

Raspitajte se da li agencija koju razmatrate nudi pomoć na putu, kao i pod kojim uslovima. Da li je to dvadesetčetvoročasovna pomoć ili ima određeno radno vreme, da li obuhvata samo teritoriju Srbije ili i inostranstvo, kao i da li je potrebno doplatiti za nju.

Obratite pažnju na dodatne pogodnosti i dodatnu opremu

Raspitajte se u agencijama koje sve dodatne pogodnosti nude, kao i koja dodatna oprema vam je na raspolaganju. Dodatne usluge podrazumevaju online naručivanje vozila, neograničenu kilometražu, plaćen porez, mogućnost prepravke datuma, kao i osiguranje putnika.

Od dodatne opreme za automobile možete dobiti auto sedišta za decu, GPS navigaciju i drugo, u zavisnosti od toga šta konkretna agencija nudi.

Koliko novca je potrebno izdvojiti za iznajmljivanje vozila?

Ukoliko se brinete za količinu novca koji ćete morati da izdvojite, nema potrebe za tim. Iznajmljivanje automobila nije nužno skupo, ali imajte na umu da kvalitet usluge određuje cenu. Ako se desi da je cena malo viša nego što ste očekivali, dobro prostudirajte ponudu i razmislite. Da li se ipak isplati platiti malo više nego što ste prvobitno planirali.

Cena dnevnog iznajmljivanja zavisi od klase automobila za koji se odlučite. Na primer, Fiat Pandu možete pronaći za 12 eura dnevno, dok se premium klasa automobila poput Škode Superb kotira i do 40 eura na dan.

Takođe, prilikom preuzimanja automobila potrebno je ostaviti depozit, a jedan od trenutno najnižih na tržištu jeste depozit od 200 eura.

Dakle, kada birate rent a car agenciju, potrebno je u obzir uzeti mnogo stavki kako biste bili sigurni da ćete na raspolaganju imati sve što vam je potrebno. Nadamo se da su vam naši saveti pomogli i da će vam biti od koristi u budućnosti.

Pročitajte i...