Restorani i kafane u Nišu

KAFANA VERIGE

Mesto opuštene elegancije. Džez, evergrin, starogradska muzika, bogata vinska karta i ambijent iz prošlih vremena garancija su dobrog provoda. Krčma se nalazi u nekadašnjem vinskom podrumu porodice Popić, sagrađena 1901 godine a sadašnjoj zgradi Radio Niša.

Gosti mogu da uživaju u specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje, ribljim specijalitetima, roštilju, jelima po narudžbini ali i voćnim palačinkama, voćnim salatama i drugim desertima.

U ulici Stanoja Glavaša, ulici vinograda i vila predratnih niških trgovaca i bogataša, u broju 39, nekadašnjoj vili porodice Djošić gradjenoj pre Velikog rata, u kojoj su Ivo Lola Ribar i Života Djošić organizovali prvi partijski sastanak u okupiranom Nišu 1941. godine, u kojoj kruška posadjene davne 1905. godine raste usred kuće i koja je od 1962. godine u vlasništvu porodice Stojanović, Krčma Verige nudi stare specijalitete južne i istočne Srbije i niški roštilj.

Još jedna bitna osobina kafane je pristojna i kulturna klijentela koja se u njoj okuplja – porodice sa decom, poslovni ljudi i dosta ženskog sveta.

18000 NIŠ, Stanoja Glavaša 39
tel: +381 18 513 323
http://kafanaverigenis.rs/

Pročitajte i...